Ankara'ya sessiz asfalt geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELKO Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz, Ankara'da asfalt sezonunun başladığını

söyledi ve bu yıl Ankara'ya 3 milyon 370 bin ton asfalt serimi yapılacağını söyledi. Kaygusuz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Yeni Kıbrıs Asfalt Şantiye'sinde düzenlediği basın toplantısında, asfalt sezonunu bu hafta açtıklarını söyledi. Ankara genelinde 2006'da toplam 2 milyon 488 bin 152 ton, 2007'de ise 2 milyon 596 bin 961 ton asfalt serimi yapıldığını anlatan Kaygusuz, "Ankara'ya bu yıl da 3 milyon 370 bin ton civarında asfalt serimi yapılacak" dedi.

SESSİZ ASFALT GELİYOR

Almanya'daki Bochum Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında bir sözleşme imzalandığını anlatan Kaygusuz, şunları anlattı: "Almanya'da yapılan 'sessiz asfaltı' inşallah bu sene ilk kez Ankara'da uygulamaya başlayacağız. Bu asfaltta sadece motor sesi var, yol sesi yok. Önce pilot uygulaması yapılacak. Üniversiteden gelip kontrolü yapacaklar. İlk etapta protokol yollarına serilecek." Karayolları Genel Müdürlüğünün otoyollarda kullandığı "bazalt bitümlü sıcak kaplama"nın bu yıl Ankara'nın ana arterleri olan Konya-Samsun, Eskişehir, İncek ve Esenboğa yollarında kullanılacağını dile getiren Kaygusuz, bazalt kullanılan asfaltın maliyetinin sathi kaplamaya göre 2 kat, dayanıklılığının ise 3-4 kat arttığını kaydetti. Kaygusuz, kazılmış asfaltların geri dönüştürülmesi uygulamasına bu yıl

başlanacağını ve bu asfaltın okul, sağlık ocağı ve karakol bahçelerinde değerlendirileceğini de söyledi.

AĞIRLIK ŞEHİR İÇİNE VERİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar ise bu yıl ilk asfaltlama çalışmalarının Dikmen Caddesi, Yenimahalle ile Ayaş-Sincan yollarında başlayacağını söyledi. 27 köyün yollarının asfaltlanacağını ifade eden Yazar, 2008 yılı içinde asfaltlama çalışmalarında şehir içine ağırlık verileceğini söyledi. Yazar, asfaltlama çalışmaları için kurulan 38 ekibin 24 saat esasına göre çalışacağını bildirdi.

ÇANKAYA'YA 265 BİN TON ASFALT SERİLDİ

Bir gazetecinin, Çankaya Belediye Başkanı'nın, Çankaya'ya 1 kilometre asfalt serimi yapıldığı yönünde açıklamasının hatırlatılması üzerine Kaygusuz, 2006'da buraya 571 bin ton, 2007 yılında 265 bin ton asfalt serildiğini söyledi.

Açıklamanın ardından gazeteciler, asfalt laboratuvarı gezdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber