PKK'ya bir darbe daha

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aktütün Karakolu'nu basan teröristlerden 11'i daha etkisiz hale getirildi. PKK'lılar arkadaşlarının cesetlerini dereye atarak kaçtı. Örgütteki çözülmenin hızlanma nedenleri arasında Barzani'nin desteğini çekmesi de gösteriliyor

Şemdinli'nin Aktütün Köyü'ndeki jandarma karakolu'na saldırarak 6 askeri şehit eden PKK'lı teröristle bir darbe daha indi. Saldırının ardından 19 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda 11 PKK'lı daha öldürüldü. 20 PKK'lının da yaralandığı çatışmalarda, ölen teröristlerin cesetlerinin arkadaşları tarafından Türkiye sınırına yakın Herki Deresi'ne atıldığı ortaya çıktı. Bölgedeki teröristlerin, dinlemeye takılan temsiz konuşmalarında büyük kayıplar verdikleri ve yiyecek ile sağlık maddesi sıkıntısı çektikleri belirlendi.

İHANET SUÇLAMALARI

PKK'nın lider kadrosu kaçacak yer ararken, alt kadro da psikolojik sorunlar yaşıyor. Sınır ötesi operasyonların başladığı 1 Aralık 2007 tarihinden bu yana 6 PKK'lının Bağdat ve Kuzey Irak'taki hastanelerde psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı. PKK'nın, dağdaki militanları için Kuzey Irak'taki eczanelerden de depresyon ilaçları aldırdığı belirlendi. Cemil Bayık ve Fehman Hüseyin taraftarları arasında ?ihanet? suçlamaları yapılıyor.

Korkudan yerin dibine girdiler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonlarından kaçan terör örgütü elebaşı Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın Kandil Dağı'nın İran tarafında bulunan zirvelerine aylar öncesinden açtıkları özel sığınaklara saklandıkları belirlendi. Örgütün, aylar öncesinden yerin 50 metre altında özel havalandırma cihazları ve jeneratörlerle hiç dışarı çıkmadan aylarca barınabilecek özel sığınaklar yaptığı ortaya çıktı.

Mutlu ÇÖLGEÇEN /ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber