Hastanede kitap servisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinde hastalara ve refakatçilerine, ilaç taşınan seyyar arabalarda dünya klasiklerinden gezi rehberlerine kadar çok sayıda kitabın ödünç verilmesi uygulaması kapsamında, 1 yılda 1500 civarında kişinin kitap okuması sağlandı.

Hastaların yatış sürelerinde okuma alışkanlığı kazanmalarına yönelik 1 yıl önce başlatılan kitap okuma etkinliği büyük ilgi görüyor.

Hastane personelinin bağışlarıyla Türk ve Dünya edebiyatının seçkin örneklerinin yanı sıra güncel dergilerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ''gezici kütüphaneye'', uygulamanın duyulmasının ardından çok sayıda kitap bağışlanması eser çeşitliliğini artırdı.

Her gün görevli personelin, hastane Başhekimi Emin Palancı'nın odasındaki kitap ve dergilerle dolu ilaç taşınan seyyar arabayı hastanedeki 100 civarındaki odada tek tek dolaştırarak vatandaşlara verdiği uygulamaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da 2 koli kitap göndererek destek verdi.

Başhekim Palancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaların yaklaşık 1 yıl önce başladıkları etkinlikten memnun kaldıklarını, çok sayıda yazarın kitaplarını imzalayarak hastanelerine gönderdiklerini söyledi.

-''UYGULAMA ÖRNEK OLDU''-

Hayata geçirdikleri kitap projesinin kamuoyuna yansımasının ardından Türkiye'deki diğer hastanelerde de benzer uygulamanın arttığına işaret eden Palancı, şöyle konuştu:

''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önderliğinde başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası kapsamında ilimizdeki tüm hastanelerde benzer uygulamanın yapılması kararı alındı. Uygulamamızın örnek olması bizi sevindirdi. Hastaneler bazı insanlara sıkıcı ve huzursuz edici ortammış gibi gözüküyor. Hastalarımızın moralini yüksek tutmak için ödünç kitap çalışmamızın meyvesini aldık. Refakatçiler ve hastalarımız, tedavi oldukları zaman dilimini kültürel aktiviteyle geçiriyorlar. İnsanlara okuma alışkanlığı kazandırılması için uygulamamız önem arz etmektedir.''

70 kitapla başladıkları uygulama kapsamında 1 yılda 1000'i aşkın kitap sayısına ulaştıklarını belirten Palancı, şöyle devam etti:

''Hastanemize çok sayıda kitap bağışı yapıldı. Bunların arasındaki çocuk kitaplarını, okul kütüphanelerine bağışladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarıyla 'gezici kütüphanemizin' zenginleşmesi için ilgili bakanlığa yazı yazdım. Bakanımız Ertuğrul Günay, 2 koli kitapla çağrımızı yanıtsız bırakmadı. Çok kaliteli kitapların yer aldığı seriyi bize gönderdi. Bakan Günay'a teşekkür ediyorum.''

Hastalardan emekli öğretmen Mehmet Şahin, hastanenin uygulaması sayesinde tedavi süreçlerini yararlı şekilde değerlendirebildiklerini, kampanyanın okuma alışkanlığının yaygınlaşmasına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber