Çelik: Elektronik ortamda kayıt tüm illere yaygınlaştırılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 12:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ortaöğretim kurumlarında uygulanan elektronik ortamda öğrenci kaydı uygulamasının başarılı olduğunu, bu nedenle tüm illere yaygınlaştırılacağını bildirdi.

Çelik, e-kayıt uygulamasının esaslarını belirleyen, "Sınavsız Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Elektronik Ortamda Öğrenci Kaydı" konulu bir genelge yayımladı.

Uygulamanın, veli ve öğrenciler tarafından olumlu bulunduğunu ve büyük oranda başarılı geçtiğini vurgulayan Çelik, "Bu nedenle, uygulamanın yaygınlaştırılmasına karar verilmiş olup, 2008-2009 eğitim öğretim yılında tüm illerimizde sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır.

Ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi, okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılması, veli ve öğrencilerin kendi semtlerindeki okulları sahiplenmesi, ulaşımda zaman tasarrufunun sağlanması, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayırabilmesinin amaçlandığı bu uygulamada öğrencilerin, velilerinin ikamet adreslerine en yakın liselere yerleştirilmesi esas alınmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber