Ucuz detarjanı markaymış gibi satıp 500 bin YTL'lik vurgun yapmışlar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail AKDUMAN/SAMSUN,

SAMSUN'da ucuz deterjanlara tanınmış markaları koyarak piyasaya sürdükleri belirlenen 7 kişinin gözaltına alındığı sahtecilik operasyonunda, zanlıların bugüne kadar yaklaşık 500 bin YTL haksız kazanç elde ettikleri anlaşıldı.

6 ay önce bir ihbarı değerlendiren jandarma, sahte deterjan ve çay imalatı yapan ve bunları piyasaya süren bir şebekeye 3 gün önce ?Temizlik 04' kod adlı operasyon düzenledi. Altınkum Beldesi'nde imalathane olarak kullanılan O.A.'ya ait yazlık evi ile Gıda Borsası'ndaki işyerine eş zamanlı operasyon yapıldı. Ev ve işyerinde yapılan aramada piyasada ucuz olarak satılan 6 ton toz deterjan, 2 paketleme makinesi, 1048 kireç sökücü, 40 kilo çay, 300 boş Çaykur paketi, 5 bin tanınmış markalara ait (Ariel, Omo, Calgon) boş poşet ile imalat yapımında kullanıldıkları belirlenen makineler ve silikon tabancaları ele geçirildi.

Operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri doğrultusunda markalar kanununa muhalefet etmek ve dolandırıcılık yapmak suçlarından O.A., oğlu O.A. ile F.O.S., F.T., U.T., Ö.Ç. ve N.E. gözaltına alındı. Zanlıların sorgusunun sürdüğünü belirten Samsun Cumhuriyet Başsavcı Yardımıcısı Yakup Aydın, operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı:

?Örgüt, piyasada ucuz olarak satılan deterjan ve çayları toplayarak içlerini boşaltıyor. Ardından bu toz deterjanı ve çayları İstanbul'dan aldıkları tanınmış markalara ait poşetlere doldurup Samsun ile Trabzon arasındaki il ve ilçelerde kırsal kesimlerdeki bakkallara satıyorlar. Örgütün 9 aydır bu işi yaptığını ve yaklaşık 500 bin YTL haksız kazanç elde ettiklerini tahmin ediyoruz. Olaya karıştıkları ileri sürülen 3 kişinin ise yakalanması için çalışmalarımız devam ediyor.?

Aydın, örgüte İstanbul'dan poşetleri gönderen A.G.'nin de tespit edildiğini, bu kişinin başka bir suçtan cezaevined bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber