Unakıtan: Mali disiplin de reformlar da devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'de mali disiplinin de, reformların da devam ettiğini belirtti.

Hesap Uzmanları Kurulunun 63. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen "Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ve Denetim" konulu panelin açılışında konuşan Unakıtan, "artık ileri ülkeler ile aynı dili konuşuyoruz. Burada çağdaş bütün hükümler var. Yabancı sermaye geldiği zaman kendi memleketinde, ülkesinde ne varsa burada o olacak. Bizim hedefimiz AB'ye tam üye olmak ve oradaki kriterleri Türkiye'ye taşımak" dedi.

Unakıtan dünyada en büyük yabancı sermaye alan ülkenin Çin olduğuna dikkati çekerken, "komünist Çin ama adı komünist. Bizim komünistler Çin'e gitse de biraz kafayı değiştirse. En çok özelleştirmenin yapıldığı ülke Çin. Gidenlere bir sorsalar en azından. Dinlediğin zaman insanın ağzı açık kalıyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde İsviçre ile Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşması imzaladıklarını da hatırlatan Unakıtan, imza sonrasında yabancı yatırımcıların kendisine çeşitli değerlendirmelerde bulunduklarını da ifade etti.

Bu değerlendirmeler sırasında yatırımcıların; en çok Çin'e yatırım yaptıklarını, bunu Hindistan'ın takip ettiğini söylediklerini kaydeden Unakıtan, "üçüncü olarak Türkiye'ye yatırım yapacağız" dediler. (Maliye Bakanı bize kızdı, bize köşe kadısı dedi), diyorlar. Derim tabii, siz ekonomiye politik bakıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yeni dönemde hizmet sektörünün daha da ağırlık kazanacağına işaret eden Unakıtan, büyük denetim firmalarının da başta İstanbul olmak üzere ülkede boy göstereceğini kaydetti.

Bu gelişmeler paralelinde tarım sektöründeki nüfusun çok daha azalacağını anlatan Unakıtan, şunları söyledi:

"(Köylü köyde kalsın). Köylüyü köyde bıraktıramazsın arkadaş hiç uğraşma. Suyu tersine akıtamazsın. Türkiye'de tarım sektörünün nüfusu düşecek. Yüzde 38'lerde ise yüzde 25'lere düştü. Buna karşılık finans ve hizmet sektöründekiler gittikçe artacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber