İntihara neden olduğu ileri sürülen müfettiş yargılanmaya başladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2008 22:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BOLU Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Turgay'ın tüfekle intihar etmesinde sorumlu olduğu öne sürülen, Sağlık Bakanlığı Müfettişi Mutlu Güner'in yargılanmasına başlandı. Mutlu Güner duruşmaya katılmazken, aralarında İl Sağlık Müdürü Dursun Koç'un da bulunduğu 12 kişi tanık olarak dinlendi.

Bolu'nun Karacasu Beldesi'ndeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde başhekim olarak görev yapan Dr. Sedat Turgay, geçtiğimiz yıl 30 Temmuz'da eski muayenehanesinde tüfekle intihar etti. Hastanede teftiş yapan Sağlık Bakanlığı müfettişi Mutlu Güner'in, başhekim Sedat Turgay'a personelin önünde, ?Lan başhekim gel buraya? gibi hakaretlerde bulunduğu ileri sürülerek, ailesi ve Bolu Tabipler Odası, müfettiş hakkında Bakanlığa suç duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı, müfettiş Güner hakkında soruşturma açılmasına yer olmadığına karar verdi. Bolu Tabipler Odası'nın karara itiraz etmesinin ardından Danıştay 1'inci Dairesi, Güner'in ?Görevi kötüye kullanmak' suçunu işlediğini belirterek, soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırılmasına oy çokluğuyla karar verdi. Karar üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Güner hakkında soruşturma başlattı.

Müfettiş Güner hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Bolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkemeye Sedat Turgay'ın eşi Hatice Turgay, oğlu Murat Turgay, Bolu'da bulunan hastanelerin başhekimleri, doktorlar ve Turgay ailesinin yakınları katıldı. İlk duruşmaya Güner katılmadı. Saat 9.30'da başlayan ve aralarında İl Sağlık Müdürü Dursun Koç'un da bulunduğu 12 tanık dinlendi. Saat 19.00'da biten mahkemeye basın mensupları alınmazken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber