Kredi kartı kanunu yasalaşırsa, bankalar 30-40 trilyon geri ödemek zorunda kalacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, kredi kartlarından ve mevduat hesaplarından yıllık aidat, hesap işletim ücreti, yıllık ücreti gibi adlar altında ücret alınmamasına ilişkin kanun teklifinin yasalaşması halinde bankaların en düşük hesapla 30-40 trilyon haksız kazancı geri ödemek zorunda kalacaklarını söyledi.

MHP Kastamonu Milletvekili Serdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kredi kartları ve mevduat hesaplarından alınan aidatlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kredi kartlarından ve mevduat hesaplarından yıllık aidat, hesap işletim ücreti, yıllık ücreti gibi adlar altında ücret alınmamasına ilişkin bir kanun teklifi verdiğini belirten Serdaroğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın da kendi teklifinden sonra aynı konuda bir teklif hazırladığını hatırlattı. Bankaların hazırlanan bu

tekliflerden rahatsız olduğunu ileri süren Serdaroğlu, "Bankaların avaz avaz bağırmalarının sebebini anlıyorum. Çünkü benim teklifim yasalaşırsa, kredi kartlarından ve mevduat hesaplarından aidat ücreti adı altında en düşük hesapla 30-40 trilyon haksız kazancı geri ödemek zorunda kalacaklar" diye konuştu.

Hazırladıkları kanun teklifi karşısında bankaların ilk iş olarak tüketicileri tehdit etmeye başladığını söyleyen Serdaroğlu, hükümetin de konuya bu anlayışla yaklaştığını savundu. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, "Rekabet ortamında olmaz bu işler" dediğini hatırlatan Serdaroğlu, "Hükümetin serbest piyasadan, rekabet ortamından anladığı 'bırakınız ezsinler, bırakınız soysunlar' mantığıdır. Sayın Unakıtan'a kalsa, tüketicinin korunması kanununu hepten ortadan kaldıracak" şeklinde konuştu.

Hükümetin bankaların tehditlerinden sonra bu konuda geri adım attığını öne süren Serdaroğlu, bankalarla bir pazarlık yapılıp yapılmadığını sordu. Serdaroğlu, "Her ne olduysa, hükümetin milletin yanında yer almak yerine bir kez daha sermayenin yanında yer almayı tercih etti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber