Protez operasyonunda 30'u doktor, 106 kişi gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2008 11:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ile ortak çalışarak, ölü kişilerin sağlık karnelerine ithal protezler yazdırarak haksız kazanç elde eden 106 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ile ortak çalışarak, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine tedavi amaçlı getirilen çocukların sağlık karnelerine el koyan ve daha sonra bu karneleri medikal malzeme firmalarına gönderip, ortez, protez malzemeleri yazdıran, anlaştığı doktorlara ölü kişilerin sağlık karnelerine ithal protezler yazdırarak haksız kazanç elde eden kişilere yönelik olarak yapılan operasyonda 106 kişi yakalanarak gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, son yılların en büyük sağlık vurgununu ortaya çıkardı.

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişleri ile ortak bir çalışma yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, özürlü çocuklara gereğinden fazla protez ve ortez malzeme ve ölmüş kişilere protez yazdırarak haksız kazanç sağlaşan şebekeye yönelik olarak operasyon düzenledi.

"Protez " adı verilen operasyonda; içlerinde 30 doktor, 4 Noter Başkatibi, 6 Özel Rehabilitasyon Merkezi sahibi, 66 medikal firma sahibi'nin de bulunduğu toplam 106 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bol miktarda sahte sağlık kurulu raporları, doktor ve hastanelere ait kaşe, reçete ve ekipkriz raporları ele geçirildi. Yakalanan kişilerin emniyette yapılan sorgulamalarında, şebeke üyelerinin haksız kazanç sağlamak için ilginç yollara başvurdukları tespit edildi.

Alınan bilgilere göre, şebeke üyesi doktor ve medikalci firma sahipleri, ölülerin sağlık karnelerine ithal protez yazıp bunu devlete fatura etmiş. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon kurumlarında tedavi gören çocukları işlerine alet eden dolandırıcılar, çocukların karnelerine, ihtiyaç olmadığı halde protez ve ortez malzemeleri yazarak haksız kazanç sağladıklarını, ayrıca, bazı sağlık karnelerinin hastalardan kiralandığı ve karşılığında aylık para ödedikleri belirtildi. Yakalanan şüpeliler, haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ve suş delilleri ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber