Belediye başkanı tahliye olur olmaz koltuğuna oturdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergün AYAZ/GÖLCÜK (Kocaeli), (DHA)

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ne bağlı Değirmendere Beldesi'nde, 17 Ağustos 1999'daki depremde yıkılan 2 binanın fenni sonumlusu olarak yargılanan ve 2 ayrı davadan toplam 17 ay 18 gün hapis yatan İhsaniye Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Levent, bugün tahliye oldu. Aldığı ceza ?taksirli suça' girdiği için seçme ve seçilme hakkı düşmeyen DP'li Levent, tahliye olduktan sonra belediyeye giderek görevi vekilden devralıp koltuğuna oturdu.

Gölcük'e bağlı İhsaniye Beldesi'nde, DYP'den 3 dönem belediye başkanı seçilen ve aynı zamanda inşaat mühendisi olan Ahmet Levent, ilk olarak 17 Ağustos depreminde Değirmendere'de yıkılan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği Yasemin Apartmanı'nın fenni mesulü olarak yargılandı. Ahmet Levent, müteahhit Muammer Usta ile birlikte önce 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra bu ceza 9 aya indirildi. 2007 Ocak ayında da mehil süresi sona erince İhsaniye Beldesi Belediye Başkanlığı görevini vekile devredip cezaevine girdi.

Ahmet Levent'in cezaevinden geçen yıl Eylül ayında çıkması gerekirken, daha cezası dolmadan bu kez Değirmendere'deki bir başka binanın fenni mesulü olarak aldığı ceza da Yargıtay'ca onaylandı. İlk cezaya bu da eklenince Ahmet Levent, 17 ay 18 gün cezaevinde yattıktan sonra bu sabah tahliye oldu.

KOLTUĞUNA OTURDU

Cezaevi çıkışında eşi Nuray, kızları Görkem ve Gülşah, DP İl Teşkilatı yöneticileri, belediye görevlileri, arkadaşı olan CHP Kocaeli İl Başkanı Sefa Sirmen ile belde sakinlerinin bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan Ahmet Levent, duygusal anlar yaşadı. ?Allah kimseyi düşürmesin. 17 ay 18 gün çok uzun bir süre? diyşen Ahmet Levent, daha sonra İhsaniye Beldesi'ne giderek yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Başkanın cezası, ?taksirli suçlar' kapsamına girdiğinden, Ahmet Levent koltuğunu kaybetmedi. Bu gibi suçtan cezaevine girildiğinde seçme ve seçilme hakkı düşmediği gibi, suçla aynı zamanda maaşının 3'te 2'lik bölümünü de alabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber