Polisin silahını ve telefonunu gasp ettiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, trafikte tartıştıkları iki polisi darbedip, birinin tabancasını ve telefonlarını gasbettikleri iddiasıyla 4 kişi ile suçluları saklayıp delilleri yok etmeye çalıştıkları gerekçesiyle iki yakını gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, görevleri sonrasında resmi kıyafetli polis memurları İbrahim U. ile Ergün G, dün sabaha karşı, Fuzuli Caddesi girişinde 01 HB 943 plakalı aracın sürücüsü Öner K. (23) arasında yol verme yüzünden tartışma çıktı. Araçta bulunan Hakan C. (26), kardeşi Gökhan C. (24) ve Emre K. (17), polis memurlarına sopa ve bıçakla saldırdı.

Zanlılar, bu sırada polis memuru İbrahim U'nun beylik tabancasını ve cep telefonları ile cüzdanlarını gasbetti. Polis memuru Ergün G, arbede sırasında zanlılardan Gökhan C'yi yakalarken, diğerleri otomobille kaçtı. Olayın bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Akdeniz Caddesi'nde Öner K'yi durdurdular. Polislere tabancayla ateş açan Öner K, kısa süreli çatışmanın ardından yakalandı. Öner K'nin kullandığı tabancanın polisten gasbettikleri tabanca olduğu belirtildi. Yakalananların ifadeleri doğrultusunda Emre K. de Akdeniz Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Ekipler, Hakan C'nin yakalanması için de çalışmalarını sürdürürken Emniyet Müdürlüğüne gelen Emirhan S'nin (16), ''Beni mahallede Hakan diye çağırırlar. Aradığınız kişi benim'' diyerek suçu üstlenmeye çalıştığı, ancak ''gasp'' olayını öğrendikten sonra, yaşının küçük olduğu için bu şekilde yönlendirildiğini itiraf ettiği belirtildi.

Hakan C'nin annesi Gülhan C'nin kendisini ''daha az ceza alırsın'' diyerek kandırdığını iddia eden Emirhan S. ile anne de ''suçluları sakladıkları ve delilleri yok etmeye çalıştıkları'' gerekçesiyle gözaltına aldı.

Bu arada, Hakan C'nin, babasıyla uyuşturucu kaçakçılığı suçundan Adana Tarım Açık Cezaevinde cezasını çektiği, olay günü izinli olarak dışarı çıktığı belirlendi. Hakan C'nin cezaevi savcısına teslim olduğu belirtildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanmaları tamamlanan zanlılar Gökhan C, Öner K, Emre K, Emirhan S. ve Gülhan C, ''gasp, görevli polis memuruna mukavemet, delilleri karartmak, polisi oyalamak, güvenlik güçlerinden bilgi saklamak'' suçlarıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber