Kızılay'da yönetim tartışması AİHM yolunda.

Haber Giriş : 27 Ekim 2004 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlar doğrultusunda hükümetin görevi kendilerine iade etmesini, bu yapılmıyorsa tarafsız yeni bir 3 kişilik kayyum heyetinin atanmasını istedi. Gönen, "Konuyla ilgili yasal yollara başvurularımızı yaptık, iç hukuk yolları tükenirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİMH) gideceğiz" dedi.

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun raporu doğrultusunda görevden alınan eski Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararlarına rağmen göreve iade edilmediklerini savundu.

Bakanlar Kurulu'nca atanan Talat Yılmaz başkanlığındaki yeni Kızılay yönetimin hukuki dayanağının bulunmadığını öne süren Gönen, yeni yönetimin yapılacak olağanüstü kongrede seçilmeleri halinde bile meşrulaşmasının söz konusu olmayacağını ileri sürdü. Gönen, "Çünkü yönetimdekilerin büyük kısmı Kızılay üyesi değil. Kızılay üyesi olmayan kişilerin kongreye katılmaları, seçme ve seçilme hakkına sahip olmaları Kızılay Tüzüğü'ne göre mümkün değil. Seçilmek için en az 1 yıl Kızılay üyesi olunması lazım" dedi.
AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber