Sendikalardan eğitime okul katkısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyup, geliştirmek için faaliyet gösteren sendikalar, yaptırdıkları okullarla eğitime de katkı sağlıyorlar.

Bazı sendikalar eğitime destek kapsamında çeşitli okullara yardımlarda bulunurken, bazı sendikalar da okul yaptırarak Türkiye'deki okul açığının kapanmasına katkı veriyor.

Bu kapsamda TES-İş Sendikası, Ağrı Patnos'ta 16 derslikli bir ilk öğretim okulu, Urfa Merkez'de 24 derslikli bir Anadolu Lisesi, Sakarya'da 24 derslikli bir Anadolu Lisesi, Konya'da 24 derslikli bir lise yaptırdı. TES-İş, Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde yaptırılan Zihinsel Engelliler Okulu'na da katkıda bulundu. TES-İş Kayseri Veteriner Fakültesinin temeli ise geçtiğimiz aylarda atıldı.

Yol-İş Sendikası da Trabzon'da 32 derslikli, laboratuvarları ve bilgisayar odası bulunan, Trabzon Yol-İş İlköğretim Okulu, Mardin Kızıltepe'de 19 derslikli Mardin Yol-İş İlköğretim Okulu ile inşaat iş kolunda nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Ankara Sincan'daki Mesleki Eğitim Merkezi'ni yaptırarak eğitime destek verdi. Eğitim Merkezi'nde inşaat sektörünün tüm alt dallarında yalıtım, boya, alçıpan, tesisat gibi eğitim verilmesini sağlayan 10 büyük atölye, ayrıca derslikler ve katılımcıların tam pansiyon kalmalarını sağlayan yatakhane ve yemekhane bulunuyor.

Eğitime önem veren Türk Metal Sendikası ise Kırıkkale ve Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde de birer ilköğretim okulu yaptırdı.

Dinar'da meydana gelen deprem nedeniyle sendika üyeleri arasındaki yardım kampanyası çerçevesinde elde edilen gelirle, Dinar merkezde yapılan 6 derslikli ilköğretim okulu ile Avşar köyüne yapılan 3 derslikli ilköğretim okulu açıldıktan sonra 28 Ağustos 1996'da Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.

Öte yandan, Türk Metal Sendikası'nın Kırıkkale'de yaptırdığı Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlköğretim Okulu da 26 Ekim 1999'da hizmete açıldı.

Sağlık-İş Sendikası da Ankara Keçiören'de 24 derslikli bin 400 öğrenci kapasiteli Türkiye Sağlık işçileri Sendikası İlköğretim Okulu'nu yaptırdı. Okul, 1996-1997 eğitim öğretim yılından bu yana eğitim veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber