AKP'li belediye Başkanı cezaevinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 11:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

JANDARMANIN, İzmir´in Buca İlçesi´ne bağlı Kaynaklar Beldesi Belediyesi´ne baskın yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 35 zanlıdan, aralarında AKP´li Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S.´nin de bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı´nca, ``ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma, silah kaçakçılığı, ateşli silahlar kanuna muhalefet, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık'' suçlamasıyla geçen cuma günü gerçekleştirilen, aralarında AKP´li Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S. , Buca İkinci Bölge Tapu Müdürü A.S. ,9 meclis üyesi, kolej sahibi R.U. yerel gazeteci A.P. ve Okul Müdürü E.S.´nin de bulunduğu 35 kişi, işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Operasyon kapsamında ilk gün gözaltına alınan belediyenin avukatı N.Ç.A. ise, savcının ifadesini almasının ardından serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Dört ayrı savcı tarafından ifadeleri alınan zanlılardan Başkan Mustafa Karagülmez savunmasında, ``Ben jandarmada susma hakkımı kullandım. Suçlamaları kabul etmiyorum. İddialar nedeniyle gözaltına alındım, ancak bunlar yapılması gereken işlerdi. Herhangi bir suç işlemedim. Kaydedilen telefon görüşmelerinin hepsinin içeriğini öğrenemedim, ancak bunlar suç teşkil etmeyen görüşmelerdi'' dediği öğrenildi.

Yüzbaşı M.S. de ``2004 Yılında İlçe Jandarma Komutanlığı´nda göreve başladım. Görev sürem içinde önemli operasyonlara imza attım. Bunlar savcılık kayıtlarında vardır. İl Jandarma Komutanı´nın bu süreç içerisinde değişmesi nedeniyle bazı nedenlerden dolayı çalışmalarımdan soğutulmaya başlandım. Hatta haklarında yasal işlem yaptığım kişiler, mağdur ve müyştekiler bana yönelik suçlamalarda bulundu. Belediye başkanı ile telefon görüşmelerimden biri Başbakan´ın kente gelişiyle ilgiliydi. Diğerleri de bazı organizasyonlar için sandalye ve masa talebi içindi. Bunlar da suç teşkil etmiyor. Serbest bırakılmamı istiyorum'' dedi. Diğer sanıklar da suç işlemediklerini ileri sürdü.

BAŞKAN CEZAEVİNDE

Bugün (çarşamba) saat 02.00 sıralarında sona eren duruşmada, zanlılardan, AKP´li Başkan Mustafa Karagülmez, Yüzbaşı M.S., Belediye Fen İşleri Müdürü A.S. (Ahmet Sivrioğlu), 5´i belediye meclis üyesi olan M.Y. B.A. , Y.K. ,Ş.E. ,N.K. ,B.Y. ,İ.D. ,M.T. ,M.Y. ,M.Y. ,Ç.S. ,V.A. , İ.Z. ve Ö.Y. kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Aralarında, Buca İkinci Bölge Tapu Müdürü A.S.´nin de bulunduğu 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MİLYONLARCA YTL´LİK VURGUN

Jandarmanın, operasyonun yapıldığı cuma gününden beri, 20 kişiden oluşan uzmanlara yaptırdığı inceleme sonucu, sanıkların, usulsüz işlemleriyle milyonlarca YTL´lik haksız kazanç elde edip, devleti zarara uğrattığı sonucuna varıldı. İncelemelerde, 22 ayrı ihalede yolsuzluk yapıldığı da saptandı. Ayrıca, orman arazisine, 135 kaçak villa yapıldığı da ortaya çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber