KPSS'deki sahtecilik iddiaları Meclis gündemine taşındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2008 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) sahtecilik iddialarını meclise taşıdı.

Tankut, basında çıkan ve kendilerine de iletilen sorunla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Adayların KPSS'de alınan önlemlerin teknolojik gelişmeler karşısında yetersiz kaldığını savunduğunu dile getiren Tankut, küçük cep telefonları ve cep telefonu özelliği taşıyan kol saatleriyle kopya çekildiğini öne sürüldüğünü dile getirdi.

Adayların bu olumsuzlukların giderilmesini istediğini ve KPSS sırasında GSM operatörlerinin de önlem almasını istediğini açıklayan Tankut, bazı bölgelerde ise işsizlik gerekçe gösterilerek, 'pozitif ayrımcılık' adına, adaylara kopya verildiğine dair iddiaları gündeme getirdi.

Başbakan'a, "Son 5 yıldır KPSS'ye giren aday sayısı ne kadardır? Bu sınav hangi illerde yapılmaktadır? Bu sınavda yıllara göre il ve bölgelerin başarı oranı nedir? KPSS sınavında il ve bölgelere göre alınan başarı oranları ile aynı il ve bölgelerin ÖSS ve OKS sınav sonuç başarı oranları örtüşmekte midir?" sorularını yönelten MHP'li Tankut, ayrıca Anadolu'da düşen vergilerin sebebini merak ettiğini ifade etti.

"Anadolu'dan vergi toplanamadığı ve ekonomide ortaya çıkan olumsuz süreçten dolayı reel sektörde büyük sıkıntılar yaşandığı ifade edilmektedir." diyen Tankut, "Bazı illerde tahakkuk eden verginin üçte birinin bile tahsil edilemediği" haberlerini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber