Beden eğitimi öğretmeni olmak için antreman yapıp terledi, girdiği gölde boğuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beden eğitimi öğretmeni olmak için özel yetenek sınavına antreman yaparak hazırlanan ve terleyen genç arkadaşlarıyla birlikte girdiği baraj gölünde boğuldu. Gencin cesedi sulama kanalında bulundu.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na giriş için yeterli puanı alan Abdullah Deveci (19) özel yetenek sınavı için Eski Baraj Gölü kenarındaki çamlık alanda üç arkadaşıyla birlikte antrenman yaptı.

Antrenman sonrası terleyen Deveci, serinlemek için baraj gölüne girdi. Kısa süre sonra Abdullah Deveci'nin kaybolduğunu gören arkadaşları polise haber verdi. Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekipleri, uzun süre aramalarına rağmen cesede ulaşamadı.

Bu arada Devlet Su İşleri'ne haber verilmesi üzerine kanala verilen su kestirildi. Deveci'nin cesedi bugün sabah erken saatlerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Can-Kur ekiplerince sudan çıkarılan ceset, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Önceki gün de liseye yeni kayıt yaptıran 16 yaşındaki Ümit Kılınç, serinlemek için girdiği kanalda hayatını kaybetmişti.

Emniyet yetkilileri, tüm ikazlara ve tedbirlere rağmen çocukların aşırı sıcaklardan dolayı kanala girmelerinin önlenemediğini belirterek, ailelere çocuklarını belediyelerin açtığı ücretsiz havuzlara yönlendirmelerini istedi.

Polisler, onlarca kilometrelik sulama kanallarında valiliğin talimatı üzerine sürekli devriye geziyor ancak çocuklar polis otosunu görüp kaçarken polis uzaklaşınca yeniden kanala giriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber