Korsan yayıncılar silahlanıyor

Haber Giriş : 07 Kasım 2004 05:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korsan yayıncılar taktik değiştirdi

Korsan yayıncıların, operasyonlardan kurtulmak için yeni taktikler geliştirdikleri saptandı.

Korsan satıcılar artık operasyonlardan kurtulmak için sokaktaki tezgahlardan kapalı mekanlara yöneliyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün korsan yayın ve korsan yayıncılarla ilgili hazırladığı bir rapora göre, sokakta satılan korsan yayınların sayısının azalmasının gerçek nedeni, korsan yayınlardan vazgeçilmesi değil. Raporda, korsan yayıncıların kendilerine yönelik operasyonlardan kurtulmak için artık sokakları terkederek kapalı işyerlerine yöneldikleri ortaya kondu.

Raporda, korsan yayıncıların giderek şiddete yöneldikleri ve silahlandıkları da vurgulandı. Ankara polisince yürütülen operasyonlar sırasında polislere saldırıldığı ve dört polisin yaralandığı kaydedildi.

Türkiye'de korsanla mücadelede ilk sırada yer alan Ankara'da son altı ayda gerçekleştirilen 800 operasyonda 480 kişinin yakalandığı ve 2 milyon 234 bin 677 korsan CD, kitap, kaset, kitap kapağı ve CD aktarıcının ele geçtiği de raporda yer aldı.

Aralarında yayınevi, kitapevi, müzikevinin de bulunduğu korsan yayın satılan 50 kapalı işyeri hakkında da işlem yapıldığı belirtildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü korsan yayın ve yayıncılarla yürüttükleri mücadele için 75 kişilik özel personelin oluşturduğu 25 ekip kurdu.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber