Özelleştirmede 11. intihar

Haber Giriş : 02 Eylül 2008 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirmeye verilen kayıplar artıyor. Kartal Cevizli Tekel Fabrikası'nda çalışan bir işçi 27.08.2008 tarihinde intihar etti.

Tekel Fabrikalarının özelleştirilmesinden sonra işçiler arasında yaşanan bunalım bir işçinin intiharı ile devam ediyor. Bugün saat üç sıralarında fabrikanın yaprak bölümümde kendini asarak canına kıyan İmam Bulak isimli işçinin ölümü mesai arkadaşları arasında büyük üzüntü yarattı.

Muş'taki Tekel Fabrikasından 2004 yılında Kartal Cevizli Tekel Fabrikasına gelen işçiler arasında bulunan İmam Bulak'ın uzun zamandır geçim sıkıntısı yaşadığı öğrenildi. Özelleştirmeden sonra yapılan son düzenlemeyle maaşları yarı yarıya düşen işçilerin isyanı büyüktü.

Üst düzey yöneticilerden geçinemediği için yardım talep eden İmam Bulak haykırışına cevap alamadığı için intiharı seçmiş. Daha önce de iki kez intihar girişiminde bulunan Bulak fabrika içindeki son denemesinde hayatını kaybetti. Bulak'ın cesedi mesai arkadaşları tarafından bulunduktan sonra çağrılan polis ve savcı incelemesinden ardından Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İmam Bulak Elazığ'lı 35 yaşında evli ve iki çocuk babasıydı.

Özelleştirme.Net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber