Din görevlilerinden mesai talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, tüm kamu personelinin izin yaptığı veya çalışması durumunda mesai aldığı dini ve resmi bayramlarda görevli din adamlarına da bir miktar mesai ücreti ödenmesini istediklerini söyledi.

Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada, din görevlilerinin ayrıcalık değil kamu çalışanları arasında adalet olmasını istediğini, kendilerine uygulanmayan hakların bir kaçını kazanma mücadelesi verdiklerini belirterek, toplu iş görüşmelerinde bu konu üzerinde durduklarını bildirdi.

"Gazetelerde yazdığı gibi sabah ve ikindi namazları için mesai istediğimiz doğru değil" diyen Yıldız, özellikle yaz döneminde çalışma saatlerinin 05.00'ten başlayıp akşam 23.00'e kadar sürdüğünü, bu yoğunluğun Ramazan ayı ile birlikte arttığını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının, son yayımladığı genelge ile imamlardan sabah namazlarından en az bir saat önce camileri açmaları, gerekli temizlik ve teknik bakımı yapmalarını istediğini dile getiren Yıldız, böyle bir uygulamanın hiçbir kamu görevlisi için geçerli olmadığını söyledi.

Yıldız, din adamlarının, özellikle imam ve müezzinlerin haftanın 7 günü çalıştığını, sosyal yaşantılarının "yok" denecek kadar az olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber