Arsenik bir mikrop değil, zehir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, arsenik konusundaki bir soruya verdiği cevapta, "Belediye başka bir partinin elinde diye böyle yanlış bir uygulamaya alkış tutacak değilim, çünkü burada halk mağdur oluyor. Arsenik bir mikrop değil, zehir" dedi.

Bakan Gönül, İzmir'deki programı kapsamında Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen İzmir Şube Başkanı olan Abdurrahim Şenocak'ı sendika binasında ziyaret etti.

Gönül, bir soru üzerine, son günlerde gündemden düşmeyen arsenikli su konusuna da değindi. Bakan Gönül, "Arsenik, suyun kaynatılmasıyla temizlenmez, çünkü bir mikrop değil, zehir. Bunun tasfiye edilmesi gerekiyor. Aslında yapılması gereken, İzmir suyundaki arsenik değerinin dünya standartlarının üzerinde olduğu anlaşıldığında arıtma cihazlarının takılmasıydı. Bu çalışma iki üç senede yapılsaydı iyi olurdu. Biz baraj yapılmasın demiyoruz fakat en az 10 yıl sürüyor" dedi.

İzmir'de gündeme getirilen hasarlı okullar konusunda da açıklama yapan Bakan Gönül, Bakanlar Kurulu'nda bunun görüşüldüğünü bildirdi. Sözkonusu okullar için yılbaşında ödenek verildiğini belirten Gönül, "Bu okulların hasarlarının giderilmesi için ödenekler verilmiş olmasına rağmen mevzuattaki sıkıntılar sebebiyle ihaleler gecikti, dolayısıyla tadilat çalışmaları da gecikti. Şunu belirtmek isterim ki gelecek yıl okulların tamiri için özel bir program hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

Millî Savunma Bakanı, daha sonra Samet Dede Cemevleri Yaptırma Derneği Başkanı Veli Güler'i ziyaret etti. Burada basın mensuplarının, AK Parti'nin yerel seçimde göstereceği adayların kimler olacağına yönelik soruyu cevaplayan Bakan Gönül, "Yerel seçim için adaylarımız da hazır, partimiz de" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber