İzmir'de depreme dayanıksız okullarda ders başlamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de binalarının güçlendirilmesine gerek duyulan okullarda eğitim öğretime başlanmadı. Bu okulların öğrencileri başka okullara nakledildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okulların açılmasına kısa süre kala aldığı güçlendirme kararı üzerine, 44 okulda eğitim öğretime başlanılmadı. Bu binalarda eğitim gören öğrenciler, ya kendi okullarının mevcut olan başka binasındaki dersliklerde ya da en yakın okullarda yeni eğitim yılına ?merhaba? dedi.

Eğitim öğretim yılı açılış töreni ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, eğitim öğretimde sıkıntı olmadığını söyledi. Güçlendirme konusunun bu yıl ortaya çıkmadığını, göreve geldiği günden beri gündemde olduğunu ifade eden Aydoğan, 2004 yılından bu yana 42 okulun güçlendirildiğini bildirdi.

-3 OKULUN GÜÇLENDİRİLMESİ TAMAMLANDI-

Güçlendirilmesi gerektiği için eğitime başlanmama kararı alınan 44 okul arasındaki Bornova Hasan Tahsin İş Okulu, Menderes Bulgurca İlköğretim Okulu ve Karşıyaka Behçet Uz Anadolu Lisesinde güçlendirme çalışmalarının bittiğini, eğitime başlandığını belirten Kamil Aydoğan, 5 okulun ise yedeğinin önceki yıllarda tamamlanmış olduğunu kaydetti.

Aydoğan, diğer 36 okulun 16'sında okulun ikinci binasında eğitime başlandığını, ikinci binası olmayan okulların öğrencilerinin en yakın okula taşındığını ifade etti. Aydoğan, öğrencilerin sıkıntı çektiği yönündeki sorulara, ?Çocukların sağlığı, hayatı daha önemli? yanıtını verdi.

-VELİLER UYGULAMADAN MEMNUN DEĞİL-

AA muhabirinin görüştüğü veliler ise kararın kendilerini mutlu etmediğini, çalışmaların daha önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Velilerden Şükran Canaç, Buca İrfan Nadir İlköğretim Okulu 5. öğrencisi çocuğunun alınan kararla Şerif Tikveşli İlköğretim Okulunda eğitime başladığını belirterek, ?Bu kararı iyi değerlendirmiyorum. Çalışmalar daha önce başlasa ve okul açılmadan tamamlansaydı. Şimdi çocuklar perişan olmazdı? dedi.

Aygül Taş ise 2. ve 5. sınıfta okuyan iki çocuğunu da Şerif Tikveşli İlköğretim Okuluna getirdiğini, bir süre böyle idare etmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Mustafa Gök de öğrencilerin eğitiminin sıkıntılı olacağını düşündüğünü, konu hakkında konuşacak okul idarecisi bulamadıklarını, akıllarındaki soruların yanıtlanmadığını belirtti. Gök, çalışmaların daha önce yapılıp tamamlanması gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber