CHP'den AK Parti'ye yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, son günlerde yaşananların AK Partinin kurumsal olarak yolsuzluğa bulaştığını gösterdiğini ileri sürerek, "Başbakan 'bu kervan yola girdi' diyor. Evet kervanları yolda ve deve yüküyle de götürüyorlar. Silivri'den, Gaziantep'ten, Almanya'dan kervanlar yola girmiştir. Kervanların buluşma noktası AKP'dir. Ama kervanların son durağı yüce divan olacaktır" dedi.

Okay, partisinin Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'yle birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gaziantep Belediyesine ilişkin yolsuzluk iddialarında bulundu.

Gaziantep Belediyesine ilişkin iddialara karşın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni eğitim-öğretim yılının açılışı töreni içine bu kente giderek partisinin belediye başkanına kurumsal destek verdiğini ifade eden Okay, ancak törende yaptığı konuşmanın bir ilçe kongresinde partilere hitap eder şekle dönüştüğünü savundu. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasındaki üslubu eleştiren Okay, son günlerde ard arda ortaya atılan AK Parti'yle ilgili yolsuzluk iddialarının Başbakan'ın hiddetli ve şiddetli bir tavır sergilemesine yol açtığını kaydetti. AK Parti'li diğer yöneticilerin iddialar karşısında sergiledikleri tavrı ise "içine düştükleri hazin tablonun ezikliği" olarak nitelendiren Okay, "Bu tablo mahcubiyettir, bu tablo perişanlıktır" diye konuştu.

Okay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 30 yılı aşkın süredir Fıstık Araştırma Geliştirme Arazisi olarak tasdik edilen 120 bin metrekarelik araziyi imar değişikliği ticaret alanına dönüştürdüğünü ve bir iş adamına haksız kazanç olanağı tanıdığını ileri sürdü.


AK Parti: Baykal, şimdi de medya patronlarının avukatı

İş adamının 12 Şubatta aldığı araziyi 15 Şubatta yabancı bir firmaya sattığını anlatan Okay, "Aşağı yukarı 72 saatte 72 trilyonluk vurgun yapıyor. AKP'li olmanın ayrıcalığından en iyi şekilde yararlanıyor" dedi.

Okay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin lise alanı olarak belirlenmiş 11 bin 332 metrekarelik bir alanı da imar değişikliği yoluyla bu nitelikten çıkardığını savunarak, bu alanın 2 bin 400 metrekaresinin yol değişikliği için 3 bin 354 metrekaresinin ticaret alanı için düzenlendiğini bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Okay, açıklamaların ardından bir soru üzerine, yolsuzluk iddialarını Meclis araştırma önergeleri ve suç duyurularıyla takip edeceklerini ve sorumluların ortaya çıkarılmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Hakkı Süha Okay, rektör atamalarıyla ilgili bir soru üzerine de, atanan isimlerin kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Okay, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı AKP'li kimliğini bir türlü terk edememiştir. AKP'nin bir kolu gibi davranmaktadır. Biz bunun böyle olacağını söylemiştik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber