Antalya'da şiddetli yağış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2008 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Antalya'nın Serik ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetini artırarak devam eden yağışlar nedeniyle itfaiyeye, ev ve iş yerlerinden 27 su baskını ihbarı yapıldı. İtfaiye ekiplerinin su baskını tespit edilen ev ve iş yerlerindeki tahliye çalışmaları sürüyor.

Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, ilçe merkezindeki 4 ev ve 1 iş yerinde su baskını tespit ettiğini söyledi. Ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Habalı, Kızderesi ve Yazır derelerinde taşkın meydana geldiğini belirterek, bu nedenle bazı evlerin odunluklarını su bastığını kaydetti.

Su baskınına, derelerin temizlenmemesinin neden olduğunu öne süren bazı vatandaşlar da yetkililere tepki gösterdi.

Bu arada, bazı köylerde seraların şiddetli yağıştan zarar gördüğü bildirildi.

Antalya için aşırı yağış uyarısı gelmişti

- Antalya'nın başta Alanya İlçesi olmak üzere Manavgat ve Gazipaşa çevrelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "Meteorolojik Uyarı"da , Batı Akdeniz üzerinde gelişen bulut kütlesinin Antalya'nın Alanya İlçesi başta olmak üzere Manavgat ve Gazipaşa çevrelerinde saat 17.00'ye kadar kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışa neden olmasının beklendiği kaydedildi.

Vatandaşların, su baskını, sel, yıldırım düşmesi ve dolu gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olması gerektiği belirtilen açıklamada, sağanak yağışın Antalya'nın doğu kıyılarında (Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa sahil şeridinde) bu akşam ve gece saatlerinde aralıklarla etkisini sürdürebileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber