Saçan'a çok ağır suçlama

Haber Giriş : 25 Eylül 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9. dalgada gözaltına alınan Saçan'ın takip altındaki örgüt üyelerini yakalanmadan uyararak kurtardığı iddia edildi.

Bilgi alıp gereğini yapıyordu

Ergenekon'un 9. dalga operasyonunda gözaltına alınan Organize Suçlar Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan'a şok suçlamalar yöneltildi. Adil Serdar Saçan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 10 yıl boyunca köstebekler edindiği ve bu köstebekler sayesinde takip altındaki örgüt üyelerini yakalanmadan önce 'kaybolmaları için' uyardığı iddia edildi.

İdari soruşturma da açıldı

Saçan'la ilgili diğer büyük suçlama ise Tuncay Güney'le ilgili... Saçan, 2001 yılında Ergenekon soruşturmasını yanlış yönlendirip örtbas etmekle ve Güney'den ele geçirdiği belgeleri kendi deposunda gizlemekle suçlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Saçan'a 2. kez meslekten ihraç getirebilecek yeni bir idari soruşturma başlattı.

Saçan'dan 'kaçın' uyarısı

9'uncu dalgada gözaltına alınan emniyetçi Adil Serdar Saçan'ın, Ergenekon'un köstebeği olduğu iddia edildi. Saçan'ın, örgüt elemanlarını takipten kurtarıp uyardığı öne sürüldü....

İstanbul, İzmir ve Ankara'da düzenlenen Ergenekon'un 9'uncu dalgası, inanılmaz iddiaları da gün yüzüne çıkarttı. Villasında gözaltına alınan emniyetçi Adil Serdar Saçan'ın, emniyetteki köstebekleri sayesinde örgüte destek verdiği iddia edildi. Saçan'ın, köstebekleri vasıtasıyla, Ergenekon kapsamında izlemeye alındıklarını öğrendiği birçok şüpheliye "Kaçın" uyarısında bulunduğu öne sürüldü. Ayrıca, şüphelilere ne yapmaları konusunda bilgi verdiği de kaydedildi.

Soruşturma başlatıldı

Saçan'a yöneltilen diğer suçlama ise Tuncay Güney'le ilgili... Saçan'ın, 2001 yılında Ergenekon soruşturmasını yanlış yönlendirip örtbas etmekle ve Güney'de ele geçirdiği Ergenekon belgelerini gizlemekle suçlandığı belirtildi. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, Saçan hakkında 2. kez meslekten ihracıyla sonuçlanabilecek yeni idari soruşturma başlatıldı.

Takvim

Saçan'a ikinci kez ihraç soruşturması

Kadir ERCANFerit ZENGİN-Önder ŞUŞOĞLU /

Daha önce meslekten ihraç edilmesine rağmen Danıştay kararıyla dönen eski emniyet şube müdürü Adil Serdar Saçan'a yeni bir soruşturma açıldı..

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında, 2'nci kez meslekten ihracıyla sonuçlanabilecek yeni idari soruşturma başlatıldı. Saçan, polislikten çıkarılmasına rağmen Danıştay kararıyla göreve iade edilmişti. Daha önce hayali ihracat sanığı Erol Maks Kohen'den maddi menfaat temin ettiği gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Saçan, Danıştay kararıyla geçen hafta göreve döndü. Niğde Polis Okulu'na öğretmen olarak tayin edilen Saçan'ın bu hafta sonu göreve başlaması bekleniyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü işte bu aşamada, Saçan'ın ikinci kez görevden ihraç edilmesi amacıyla, "Ergenekon soruşturmasını örtbas etmek, belgeleri kendi arşivinde gizlemek, Ergenekon soruşturmasını bizzat kendisinin yürütmesi gerekirken, topu istihbarat şubesine atmak" iddialarından soruşturma başlattı. Soruşturmada, Saçan, 200'de Ergenekon soruşturmasını yanlış yönlendirip örtbas etmekle ve Tuncay Güney'de ele geçirdiği belgeleri kendi özel deposunda gizlemekle suçlanıyor. Öte yandan önceki gün gözaltına alınan Saçan ile birlikte Tuncay Özkan, eski DGM askeri savcısı Tanju Güvendiren ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi için dün bir günlük ek süre alındı.

TESLİM OLDU

Öte yandan "Ergenekon" soruşturması kapsamında aranan Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü'nün teslim olduğu bildirildi.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber