Sayıştay, tugay komutanlığına giremedi

Haber Giriş : 25 Eylül 2008 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sayıştay Bayburt'ta askerî birliği denetime gitti, yönetmelik engeliyle kapıyı açamadı

2003'ten bu yana askerî birliklerde Sayıştay denetimi yapılamıyor. Eskiden de yapılamazdı ama o yıl yasaya eklenen 12. madde bu imkânı bir ölçüde sağlamıştı.

BAŞKA MADDE ÇIKTI, İÇERİ GİREMEDİLER ? Bu maddeye dayanarak Bayburt'ta 48. İç Güvenlik Tugay Komutan yardımcılığı denetlenmek istendi. Ama yasanın 38. maddesi kapıyı kapattı.

Taraf

AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz, Sayıştay'ın Anayasa uyarınca askeri kurumları denetleyebileceğini söyledi

AK Parti Bilecik Milletvekili eski Sayıştay Başdenetçisi Fahrettin Poyraz, 2003 yılında Sayıştay denetçilerinin Bayburt'taki Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 48. İç Güvenlik Tugay Komutan Yardımcılığı kapısından ?yönetmelik' gerekçe gösterilerek geri çevrildiği haberlerini değerlendirdi. Poyraz, Sayıştay'ın Askeri Saymanlıkları zaten denetlediğini, bu konuda tek itilafın malzeme denetimiyle ilgili yaşandığını belirterek, bu sorunun da geçtiğimiz yıl gerek Anayasa değişikliği ve gerekse Sayıştay'ın hazırladığı bir yönetmelikle aşıldığını söyledi.

Poyraz, Bayburt'taki olayda denetim konusunda yaşanan tek problemin, askeri ayniyat, mal ve malzeme denetiminde yaşandığını söyledi. Askeri malların denetlenmesi konusunda o dönemlerde itilaf ve tereddütler yaşandığını belirten Poyraz, Anayasa değişikliğiyle bu tereddütlerin de sona erdirildiğini, şu anda askeri denetim konusunda bir sıkıntının kalmadığını bildirdi.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber