Baroda seçim heyecanı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 bin üyesi bulunan İstanbul Barosu'nda 25-26 Ekim'de yeni yönetim belirlenecek.

Şu ana kadar Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Muammer Aydın, Katılımcı Avukatlar Grubu'ndan Mebuse Tekay, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Kemal Aytaç, Hukukun Üstünlüğü Platformu'ndan Şadi Çarsancaklı ile Çağdaş Avukatlar Birliği'nden Uğur Yetimoğlu başkan adayı oldu.

Tek kadın aday

Daha önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'yla seçimlerde üç kez üst üste başkan seçilen Kazım Kolcuoğlu ise bu kez adaylığını koymadı.

Cezayir Restoran'da dün ekibiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Tekay, İstanbul Barosu'nun 130 yıllık tarihinde artık kadın bir başkanın da göreve gelmesi gerektiğini belirtti.

Siyasetin gündeminde ?hukuksuzluk' olduğunu söyleyen Tekay, hukuksuzluğun kötülüğü yüreklendirdiğini söyledi. Tekay, ?Ne ülkede, ne de İstanbul Barosu'nda güvensizlik, kaygı ve hoşnutsuzluk yaratan bu duruma tesadüfen girilmedi. Çözüm için bir araya geldik? dedi.

Tekay, grubun oluşturduğu Bilim Kurulu'nun ile de yasama, yürütme ve yargıyı mercek altına alacaklarını söyledi. Tekay'ın yönetim kurulu adayları arasında Bahri Bayram Belen, Ergin Cinmen, Prof. Dr. Nihat Saban gibi isimler de bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber