Konya'da okulların elektrikleri kesildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya ilinin Elektrik Dağıtım Şirketi MEDAŞ okulların elektriklerini kesti. İl Özel İdaresinin ödeme yapmaması nedeniyle okullar güç durumdalar. Bilindiği gibi İlköğretim Okullarının Elektrik faturaları Valilerin başkanlık ettiği İl Özel İdaresi tarafından ödenmektedir.

Ödemelerin yapılmaması nedeniyle elektriği kesilen okullarda eğitim durma aşamasına gelmiştir. Bilindiği gibi okul idareleri yaptıkları tüm iş ve işlemleri bilgisayar ve internet ortamında yapmakta, okul zili, fotokopi gibi tüm makineler için elektriğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle bu okullarda eğitim durma aşamasına gelmiştir. Bu durumdan en çok etkilenenler ise okul idareleri olmaktadır.

MEDAŞ firması tarafından elektriği kesilen okullar arasında Hüyük İlçesi Suludere Köyü İlköğretim Okulu İmrenler Kasabası İlköğretim Okulu ve Selki Kasabası İlköğretim Okulu bulunmaktadır.

Veliler konuya vali Osman AYDIN'ın el koymasını ve öğrencilerinin mağdur edilmemesini istemektedirler. Konu ile ilgili görüş belirten bir veli ?Bu devirde böyle bir uygulama olması, yani her ne sebeple olursa olsun okulların elektriğinin kesilerek öğrencilerin cezalandırılması çok yanlış bir uygulamadır, bu tür uygulamalar ülke genelinde de olmaktadır. Bu konu öğrenciler cezalandırılarak değil başka yöntemlerle çözümlenmelidir.? Dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber