Türk Eğitim-Sen'in Üniversite Kurultayı toplanıyor

Haber Giriş : 22 Ekim 2008 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen'in düzenleyeceği Üniversite Kurultayı, 67 üniversiteden 132 temsilcinin katılımı ile 24-26 Ekim tarihlerinde toplanıyor. Kurultayda, üniversitelerin sorunlanı masaya yatırılacak.

- Türk Eğitim-Sen'in düzenleyeceği Üniversite Kurultayı, 67 üniversiteden 132 temsilcinin katılımı ile 24-26 Ekim tarihleri arasında Ankara'da toplanıyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, üniversitelerle ilgili ilk geniş katılımlı istişare toplantısını 2004 yılında 51 üniversiteden temsilci ile gerçekleştirdiklerini anımsatarak, toplantı sonucunda ?YÖK Yeniden Yapılandırma Raporu?nu YÖK'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduklarını anlattı.

Bu yıl ?Üniversite Kurultayı? adıyla ikincisi gerçekleştirilecek toplantıya ise, 55 ilden 67 üniversitenin 132 temsilcisinin katıldığını belirten Koncuk, kurultayda üniversitelerin sorunlarının masaya yatırılacağını açıkladı.

Koncuk, ?Sendikamızın amacı, üniversitelerimizi kısır çekişmelerden kurtarmak, sorunları, eksiklikleri tespit ederek, çözüm üretmek, ilgili tarafları bir araya getirerek, diyalog ve işbirliği sürecine katkı sağlamaktır. Umuyoruz ki, Türk Eğitim-Sen'in gerçekleştireceği Üniversite Kurultayı, YÖK'e ve üniversitelerimize yol gösterir ve üniversitelerimiz bundan sonra bilimsel başarılarıyla adından söz ettirir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber