Türkiye insansız hava araçları denenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, gelecek hafta teknik bir ekiple İsrail'e giderek Türkiye'nin satın alacağı insansız hava araçlarının denemelerinde hazır bulunacağını belirterek, ''temenni ediyorum ki, denemeler başarılı olur, kasım ayı sonuna kadar da 2 tanesi peşinen alınmak üzere 10 adet Heron insansız hava aracı Türk Silahlı Kuvvetlerine dahil olur'' dedi.

Gönül, AK Parti Gaziemir İlçe Kongresi öncesinde gazetecilerin soruları üzerine, yaklaşık 3 yıl önce düzenlenen insansız hava aracı ihalesini İsrail'in kazandığını anımsatarak, gelecek hafta bu araçların denemelerinin yapılacağını bildirdi. Vecdi Gönül, şöyle konuştu:

''Bu araçların en önemli özelliği, daha önce ileri gözetleyici veya istihbarat elemanları olarak insan kullanırken şimdi bu aracı kullanacağız, bunlar gökyüzünden yerdeki en küçük kımıldamayı dahi tespit edebilecek kabiliyette araçlardır. Koordinatlarıyla birlikte vermektedir. Bu sebeple herhangi bir ileri gözetleyici istihbaratçıya ihtiyaç duyulmayan teknoloji kullanımıdır.''

Bir gazetecinin satın alınacak Heron insansız hava uçaklarının ''Türkiye'yi ABD'nin istihbaratına bağımlılıktan kurtarıp kurtarmayacağını'' sorması üzerine Bakan Gönül, her istihbaratın kendine özgü karakteri olduğunu, İsrail'den alınacak uçakların Türk Silahlı Kuvvetlerine verileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber