Aycell-Aria birleşmesi memuru vurdu!

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 05:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aycell'in kamu sektöründeki kurumsal aboneleri ile arasındaki sözleşme koşullarını, Aria ile birleşme sonrası, önceden haber vermeksizin değiştirmesini değerlendiren Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi Başkanı Hatice Saadet Kalyoncu; ?Aycell'e güvenerek ücretsiz konuştuğunu düşünen kurumsal abone kullanıcıları, büyük faturalar nedeniyle mağdur edilmişlerdir? dedi.

Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi Başkanı Hatice Saadet Kalyoncu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Aycell'in, kamu sektöründeki kurumsal aboneler ile yapmış olduğu sözleşme gereği, kurumsal abone kullanıcılarına aylık ücretsiz konuşma süreleri tahsis edilmiştir. Derneğimiz Başvuru Merkezi'ne yapılan başvurulardan; Aycell'in, Aria ile birleşmesi sonucu oluşan Avea firmasının, Aycell'in kurumsal aboneler ile yapmış olduğu bu abonelik sözleşmelerinin temel koşullarından biri olan ücretsiz konuşma süresine ilişkin düzenlemeyi kendince, tek taraflı olarak ve haber vermeden değiştirdiği tespit edilmiştir.

Buna göre Aycell ile kurumsal abone arasında yapılan sözleşme ile kurumsal abone kullanıcısına tahsis edilen aylık ücretsiz konuşma süresi, Avea tarafından kurumsal aboneye ve kurumsal abone kullanıcısına haber dahi verilmeden azaltılmış, kurumsal abone kullanıcısı mağdur edilmiştir.

Aycell, Aria ile tüm hak ve yükümlülükleri ile birleşmiş, dolayısıyla iki firmanın birleşmesi ile oluşan Avea, Aycell'in hak ve yükümlülüklerine halef olmuştur. Birleşme sonrası, Avea'nın, Aycell'in kurumsal abonelere sözleşme ile taahhüt ettiği ücretsiz konuşma süresini yok sayarak azaltması, hukukun temel ilkelerine ve tüketici haklarına aykırı bir durumdur.

Kurumsal abone kullanıcılarının uğramış oldukları mağduriyetleri, bulundukları ilçenin Tüketici Sorunları Hakem Heyetine taşımaları halinde mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin tüketici lehine karar çıkması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu nedenle Avea tarafından haber verilmeden, tek taraflı olarak aylık konuşma süresi kısaltılan kurumsal abone kullanıcılarının Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurmaları gerekmektedir."

haberbank

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber