Arınç: Keşke başörtüsü sorunu çözülse de şeref onların olsa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başörtülü ve çarşaflı kadınlara rozet takmasına AK Parti'den destek geldi. Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, bu açılımın CHP politikası haline gelmesi halinde 'çok mutlu' olacaklarını söyledi.

Arınç, "Keşke bu sorun çözülse de şeref onların olsa. Neyi kazanmak istiyorsa onların olsa. Biz bundan mutluluk duyarız." dedi. Arınç, bu görüntünün seçim yatırımı olmaması temennisinde bulundu.

Samanyolu Haber'de 'Siyaset Sahnesi' programına konuk olan Arınç, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Arınç, Baykal'ın başörtüsü açılımına mesafeli yaklaştı. İnsanların kıyafet tercihlerine antipatiyle yaklaşan bir siyasetçinin çarşaf giymiş kadınlara rozet takmasının kendilerini şaşırttığını belirten Arınç, "Sayın Baykal'ın bu tavrının konjonktürel olduğunu düşünüyorum. Kalıcı olması Türkiye için faydalı olurdu. Bu görüntü CHP'nin içinde bir kırılma noktası olabilir. Bunu sapma olarak görenler var CHP tabanında." şeklinde konuştu. Baykal'ın açılımının AK Parti açısından hiçbir tehlikesi olmadığını vurgulayan Arınç, "Baykal bunu CHP politikası haline getirsin, biz bundan mutlu oluruz. Özgürlükler ne kadar gelişirse mutlu oluruz. Yakasına CHP rozeti takan bayanları ve onları övenleri kutluyorum. Baykal'ı samimi olmaya, bu tür açılımları sürdürmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, Ergenekon davasını 'yüz yılın en önemli davası' olarak tanımladı. Süreci eleştiren CHP'ye ise şöyle yüklendi: "Ergenekon terör örgütünün avukatlığını Sayın Baykal'dan başka kimse yapmadı, yapmaz da. Bir siyasî parti liderinin bunu her hafta tekrarlaması siyasî fecaattır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber