Hava 5 derece daha soğuyacak

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Aralık 2008 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok soğuk havanın etkisindeki Türkiye'ye yarın ve çarşamba günü Sibirya kökenli daha soğuk hava gelecek. Hava aşırı soğurken, sıcaklıklar bugünkü değerinden 3-5 derece daha düşük olacak.

İSTANBUL - Türkiye'nin iç kesimlerinde hemen hemen her kentte devam eden kar yağışı yarın Doğu Anadolu, Karadeniz, Sivas ve Kayseri boyunca sürecek. Bolu, Kocaeli, Afyon ve Ankara çevresinde ise kar hafif olarak görülecek.

1 derece aşırı soğuk kabul edilen İstanbul'da hava sıcaklığı 0 derece hissedilecek, termometreler 3 dereceyi gösterecek. Kentte yağış yağmur ve yüksek yerlerde hafif kar olarak sürecek.

Sibirya soğuklarından Akdeniz de etkilenecek, yarın Antalya aşırı soğuk bir gün yaşayacak. Erzurum için -10 derece aşırı soğukken, antalya için 7 derece aşırı soğuk sayılıyor.

31 Aralık'ta Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun büyük bölümünde önemli bir yağış beklenmiyor, hava açık olduğundan yılbaşı akşamı dondurucu soğuk havada geçecek. Yeni yıla Türkiye'nin en doğusu karla girecek.

Çarşamba günü kolay kolay kar yağmayan Karadeniz'in sahil şeridinde dahi Samsun'dan Trabzon ve Rize'ye kadar çarşamba günü kar yağışı olacak. Yeni yılın ilk günleri hava açık olacağından kuvvetli buzlanma olacak. Sıcaklıklar cumartesi günü Marmara ve Ege'de lodos ve beraberinde gelecek yağmurla birlikte biraz artacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber