İstanbul öğretmenleri Vali Güler'den yardım bekliyor

2007 yılında il içi yer değiştirmelerde 4 kez sıra çalıştıran bakanlık 2008 yılında sadece Ağustos ayında sıraları çalıştırmıştı. Gelen yoğun talep ve istek üzerine sıralar Aralık ayında da çalıştırılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce yayımlanan emirde Sıraların çalıştırılması ve yer değiştirme işlemi gerçekleşen öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin yarıyıl tatilinde yapılması belirtilmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buraya kadar en küçük sorun yok. Çünkü eğitim öğretim devam ederken yapılacak değişiklik çok insanın mağduriyetine yol açmaktadır.

Bakanlığın emri yarıyıl tatilinde ilişik kesilmesi şeklinde olmasına rağmen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Vali Yardımcısından aldığı olur'la yer değiştirme işlemlerini öğretim yılı sonuna yani Haziran ayına bırakmıştır.

Bunda etkili olan en önemli gerekçelerden bir tanesi öğretmen açığı oluşacağı yönündeki gerekçelerdir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde öğretmenlerin yaptığı girişimlerde ?sıralar hiç çalıştırılmayacaktı bir şans verilmiş size? şeklinde açıklanmıştır.

Bu yaklaşım çok yanlıştır çünkü sıraları, 2007 yılında da çalıştırmaktan uzak duran bakanlık işlemi mahkemede iptal edilmiştir. Kaldı ki bu öğretmenler o okullara puanı yeten öğretmenler olup onların kadrolarında şu anda ücretli öğretmen ya da torpilli diye adlandırılan görevlendirme öğretmenler çalışmaktadırlar.

Uygulamadaki başka bir yanlışlık ise bakanlık emrine karşılık atamaya yetkili amir dahi olmayan Vali Yardımcısından alınan olurla böyle bir uygulamaya gidilmesidir.

Yer değiştirmeler yapılıp boşalacak kadrolar (özellikle varoş ilçe diyebileceğimiz ilçeler) bu durumda korunmak istenmekte fakat en büyük kötülük onlara yapılmaktadır.

Çünkü:

1- Şubat ayında yapılacak öğretmen atamasında bu okullar dolu görünecek ve bu kadrolara (Haziranda il içi yer değiştirecek öğretmenlerin şu anda doldurduğu kadrolara) atama yapılmayacaktır.

2- Bu dönemde (Haziran ayına kadar) yapılacak özür grubu atamalarda da bu kadrolar dolu görüneceğinden bu atamalardan da nasiplerini alamayacaklardır.

Tüm bu sorunların yanı sıra öğretmenlerin mağduriyetini düşünmek daha önemli bir gerekçe olmalıdır. Bu öğretmenler verdikleri hizmetler neticesinde elde ettikleri hizmet puanları doğrultusunda yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerdir. Kimsenin lütfü ya da torpille yer değiştiren öğretmenler değildirler.

Bu öğretmenler 2008 Mart ayında yer değiştirme isteyip sıraları Mayıs ayında öğrendiklerinde gidecekleri okullarda açık olduğunu ya da oluşacağını hesapladıklarından bir çoğu evlerini dahi taşımışlardır.

Memurlar.net'e ulaşan ve çözüm bekleyen iki bariz örnek verilecek olursa;

1- İstanbul Güngören'de çalışan ve Beşiktaş'a yer değiştirmesi çıkan bayan öğretmen evini eşinin de öğretmen olduğu ve çocuklarının okula gittiği Beşiktaş ilçesine taşımıştır. Halen her gün saatlerce seyahat etmek zorunda kalmaktadır.

2- İstanbul Arnavutköy'de görev yapan ve yeni doğum yapan öğretmenin eşi Pendik'te görev yapmaktadır.

Bu nedenle öğretmenler İstanbul Valisi Sayın Muammer GÜLER'in yardımlarını beklemektedirler.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber