Ergenekon'da son durum

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürüz, Yavuz, Şenel serbest, Küçük ifade veriyor

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Em. Org. Kemal Yavuz ile Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel serbest bırakıldı. Prof. Dr. Yalçın Küçük ifade veriyor.

Ergenekon soruşturmasında Eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin dahil 9 kişi tutuklandı. Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ı sorgulayan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Kılınç'ın adli kontrolle serbest bırakılmasını istedi. Mahkeme, Tuncer Kılınç'a yönelik herhangi bir adli kontrol uygulamasına gerek görmeyerek eski MGK Genel Sekreteri Kılınç'ı serbest bıraktı. Adliye'ye sevkedilen zanlılardan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile emekli orgeneral Kemal Yavuz savcılıkça, emekli tümgeneral Erdal Şenel ise nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Savcı Öz, emekli Albay İlyas Çınar için de adli kontrol uygulaması istemişti ancak mahkeme Çınar için de adli kontrole gerek görmedi ve emekli Albay Çınar serbest kalmasına karar verdi.

Emekli Orgeneral Kılınç ile emekli Kurmay Albay Çınar, hakim ve savcıların kullandığı kapıdan çıktı. Çıkış sırasında, görüntü almaya çalışan gazeteciler ile polisler arasında arbede yaşandı. Kılınç ile Çınar, ayrı ayrı otomobillere binerek adliyeden ayrıldı.

HASAN ATAMAN İLE ENGİN AYDIN TUTUKLANDI

?Ergenekon? soruşturması kapsamında mahkemeye sevke dilenlerden ?Biz Kaç Kişiyiz Platformu? yöneticilerinden Hasan Ataman Yıldırım ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın tutuklanırken, emekli albay Hüseyin Vural V. ise serbest bırakıldı.

İBRAHİM ŞAHİN'İN TUTUKLANMA GEREKÇESİ

Bu arada, eski özel harekat dairesi başkanvekili İbrahim Şahin'in, ?terör örgütü üyesi olmak? ve ?6136 sayılı Ateşli Silahlar Yasası'na muhalefet? suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

5 SERBEST BIRAKMA KARARI DAHA

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, aralarında eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in de bulunduğu 12 kişiyi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İbrahim Şahin'in yanı sıra Oğuzhan Sarıoğlu, Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Fahri Kepek, Hüdayi Ünlüer, Ersin Gönenci, Oğuz Bulut ve Mehmet Koral'ın tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme, aralarında Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan, Coşkun Umur, İlhami Ümit Handan, Özkan Bektaş ve Engin Erkılınçoğlu'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına hükmetti.

Barış Dalan'ın adliye önünde bekleyen yakınları, serbest kaldığı haberi gelince sevinç gösterisinde bulundu. Yakınları, Barış Dalan'ın çıkmasının ardından hep birlikte adliyeden ayrıldı.

İBRAHİM ŞAHİN'E 120 SAYFALIK SORGU

Mahkemenin tutuklama kararından sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden çıkarılarak, sivil otomobillerle Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'ne götürülen Şahin ile diğer 3 kişinin, haklarındaki suçlamanın teröre ilişkin olması nedeniyle buradan Metris Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi.

GÜRÜZ SERBEST

Aralarında Prof. Kemal Gürüz ve Prof. Yalçın Küçük'ün de bulunduğu 5 kişi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis sorgusu tamamlandıktan sonra Adliye'ye sevkedildi. Prof. Dr. Kemal Gürüz, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdiği Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılan Prof. Dr. Gürüz, adliyeden ayrıldı. Hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan avukatı ile çıkan Prof. Dr. Gürüz, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Tutuklu sanıklardan Ergun Poyraz ile gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatlığını üstlenen Mustafa Hüseyin Buzoğlu ile aynı zamanda avukat olan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Hüseyin Buzoğlu Savcılık'ta susma hakkını kullanarak ifade vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber