Burs için çıplak ayakla yürüyen üniversiteliler İBB önünde makarna pişirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bursların Anayasa Mahkemesi kararıyla kesilmesini protesto eden bir grup öğrenci, İstanbul Üniversitesi'nden çıplak ayakla belediyeye kadar yürüdü. Bursların yatırılmasını ve öğrencilere ulaşımda yüzde 50 indirim yapılmasını isteyen öğrenciler, belediye önünde de makarna pişirip yedi.

Kendilerine "Öğrenci Kollektifleri!" adı veren ve geçtiğimiz hafta yaptıkları işgalin ardından çevik kuvvet polislerince yaka paça gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğrencisi bir grup bugün yine sahneye çıktı. CHP'nin başvurusu sonucu iptal edilen belediye burslarının geri verilmesi için eylem yapan öğrenciler bu sefer tepkilerini değişik bir biçimde gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi önünde toplanan ve esprili şarkılarla belediyeyi protesto eden öğrenciler, daha sonra ayakkabılarını çıkarıp boyunlarına astı. Soğuk havaya rağmen çorapla kalan öğrenciler daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasına doğru yürüyüşe geçti. "Akbil'im boş Topbaş, Müşteri değil öğrenciyiz, İBB elini cebimden çek" şeklinde sloganlar atan öğrenciler, "Haklarımızı istiyoruz. Burslarımız ödensin, Ulaşımda yüzde 50 indirim" yazılı dövizler taşıdı. Tek sıra halinde düdük çalıp, şarkılar söyleyen öğrencilerin yürüyüşü sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Belediye binası önüne ulaşan öğrenciler, burada ayakkabılarını toplu halde yere bıraktı. Temsilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı hazırladıkları yalan makinasına sokan öğrenciler, burada başkana sorular yöneltti. Öğrencilerin burslarla ilgili yönelttiği tüm sorulara temsili başkanın verdiği cevaplara "yalan" diye bağıran öğrenciler bir yandan da getirdikleri küçük tüp üzerinde bir tencere makarna pişirdi.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada 100 liralık bursun kendileri için çok önemli olduğunü ve karınlarını doyurmak için bu paraya ihtiyaç duyduklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Anayasa Mahkemesi kararını gerekçe göstererek bursları iptal ettiğini hatırlatan öğrenciler, "Belediye bizlere yalan söylüyor. Çünkü CHP'li İzmir ve AKP'li İzmit Büyükşehir belediyeleri öğrencilere bursları ödüyor. Bursların verilmesi için hiçbir yasal engel yok.Çünkü karar Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Bursların derhal yatırılmasını ve ulaşımda öğrencilere yüzde 50 indirim sağlanmasını talep ediyoruz. Eylemlerimizi haklarımızı alana kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Renkli eylemin sonunda öğrenciler pişirdikleri makarnayı hep birlikte yedi. Başkan Kadir Topbaş'ı da sloganlarla makarna yemeye davet eden öğrenciler, basın mensuplarına da makarna ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber