SES üyeleri Başbakanlığa yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, sorunlarını dile getirmek ve taleplerini iletmek üzere Başbakanlığa yürüdü.

Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde toplanan SES üyeleri, "Eşit İşe Eşit Ücret", "Sosyal Yardıma Muhtaç Olmak İstemiyoruz" yazılı pankartlar açıp, sloganlar atarak Başbakanlığa yürüdü.

Milli Müdafaa Caddesinde bulunan Adalet Bakanlığı ek binası karşısında önlem alan polis ekipleri, grubun Başbakanlık Merkez Binası C kapısı önüne yürümesine izin vermedi.

SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, burada grup adına yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) çalışan tüm çalışanların yararlanacağı şekilde katsayıya bağlı Başbakanlık tazminatı uygulamasına bir an önce geçilmesi gerektiğini söyledi.

SHÇEK yöneticilerinin yemekhane, temizlik, bakım, ulaşım, güvenlik hizmetlerini özelleştirdiklerini ve hizmet alımı ile taşerona bağlı işçi çalıştırmaya devam edildiğini ileri süren Kara, şunları kaydetti:

"Hizmet alanı ve hizmet vereni sosyal hizmete muhtaç hale getiren bu sistemden vazgeçilerek, artan ihtiyaca yönelik personel, kadrolu ve güvenceli şekilde istihdam edilmelidir.

Tüm çalışanlar için katsayıya bağlı başbakanlık tazminatı, ek ödemelerden tüm personelin yararlandırılması, kadrolu, güvenceli personel istihdamı, kuruluşlarımızın tasfiyesi ve taşınması, yer değiştirmesi gibi herkesi ilgilendiren kararların; hizmeti veren çalışanların ve hizmetten yararlananlar ile sendikamızın görüş ve önerileri doğrultusunda alınmasını ve kurumun bilimsel ve demokratik yöntemlerle yönetilmesini istiyoruz."

Açıklamanın ardından, Kara ve beraberindeki iki kişi iş yerlerinde toplanan imzaları, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya vermek üzere Başbakanlık Merkez Binası'na girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber