Gazi üniversitesindeki olaylar devam ediyor

Haber Giriş : 05 Aralık 2004 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi'nde dün tartışmalar arasında başlayan Avrasya Sempozyumu'nun ikinci gününde yine olaylar çıktı. Ülkücüler, İP lideri Perinçek'i protesto etti.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki sempozyumun konuşmacısı olan Doğu Perinçek, konuştuğu sırada bir grup ülkücü, alınan güvenlik önlemlerini aşarak Rektörlük binasına girdi. İşçi Partili Öncü Gençlik olarak bilinen grupla ülkücüler, sempozyumun yapıldığı salonun önünde çatıştı. Atılan sloganlar ve dövizlerle birlikte iki grup birbirine girdi. Rektörlük binasında bekletilen çevik kuvvet, müdahale ederek olayları kısa sürede önlemeyi başardı.

Milli Güvenlik Kurulu Eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, Genel Başkan Yardımcısı Nusret Kandemir, Dışişleri Eski Bakanı Şükrü Sina Gürel, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Özbek ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in konuşmacı olarak bulunduğu salonda 'Kahrolsun ABD, kahrolsun Emperyalizm' şeklinde sloganlar atıldı. Polis önlemlerini aşan ülkücülerin içeri girdiği sırada İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, çarenin Avrasya ülkelerinde olduğunu ve Türkiye'nin yönünü Avrasya'ya çevirmesi gerektiğini, batının ise çöküş sürecinde olduğunu anlatıyordu. Bu sırada olaylar başladı. İki grubun birbirine girmesi ve çevik kuvvet polisinin, sempozyumun yapıldığı salona coplarla girmesi sonucunda salonda da arbede çıkınca Perinçek, konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Çıkan olaylarda yaralanan İşçi Parti'li bir öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Dün çıkan olayların ardından Gazi Üniversitesi kampusune giriş ve çıkış noktalarında panzer ve çevik kuvvet birimlerinden oluşan güvenlik önlemlerini artınan polis, rektörlük içinde de bir manga çevik kuvvet polisini hazır bekletiyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber