Şahin'in ?özel ordusu'na büyük operasyon

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un 11. dalgasında hedeflerden biri Ankara'da Türk Metal-Sen ile bazı gazeteci ve yazarlarken, diğer hedef Türkiye'nin dört bir yanında 10. dalgada tutuklanan eski özel harekâtçı İbrahim Şahin ile ilişki içindeki polis ve askerlerdi

Eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin, devletin teklifiyle asker ve polislerden 300 kişilik

bir birim oluşturduğunu söylemişti.

ANKARA - Ergenekon soruşturmasının 11. dalgasında Türkiye'nin dört bir yanında özel harekâtçı polisler ile çoğu PKK'ya yönelik iç güvenlik operasyonlarına katılan birliklerde görev yapan askeri personel gözaltına alındı. Bu kişilerin 10. dalgada gözaltına alınan eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in ifadesinde anlattığı 300 kişilik özel birim ile ilgili olarak gözaltına alındığı öne sürülüyor. Şahin, aralarında görevdeki asker ve polislerin de bulunduğu yaklaşık 300 kişilik listeyi, askerlerin kendisine teklif ettiği ?Güvenlik Müsteşarlığı' teşkilatı için hazırladığını anlatmıştı.

30 yerde arama

Ergenekon soruşturmasının 11. dalgası dün sabah İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda başladı. Mahkeme, 30'un üzerinde yerde arama yapılmasına karar verdi. Dört savcının görevli olduğu operasyon, eş zamanlı olarak 16 ayrı ilde sabah 7.00 sularında başladı. Mahkemenin arama ve gözaltı kararı ?sarı zarflar' içinde güvenlik birimlerine teslim edildiği bildirildi. Operasyon yapılan iller ve gözaltına alınanlar hakkındaki bilgiler şöyle:

İstanbul: Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Kenan Temur, Tuzla Piyade Okulu'ndan jandarma teğmenler Onur Özdemir ve Cihan Arık gözaltına alındı.

Sivas: Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi F.H, araştırma görevlisi O.D, öğretim görevlisi A.T. ile M.B, M.B, S.T, H.İ, H.İ. ve C.A adlı şüpheliler gözaltına alındı. Yeni gözaltıların Sivas'ta 10. dalga operasyon sırasında gözaltına alınan ve Ermeni Cemaati Lideri Minas Güler'e suikast hazırlığı yapan kişilerle bağlantısı da araştırılıyor.

Şemdinli'den tanıdık

Antalya: Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları bildirilen bir emniyet amiri ile bir polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan Özel Harekât Şube Müdür Yardımcısı S.K'ın bir buçuk yıldır Antalya'da görev yaptığı, Umut Kitabevi'nin bombalandığı sırada ise Şemdinli Özel Harekât Şube Müdürü olduğu belirlendi.

Siirt: Şirvan ilçesinde ismi açıklanmayan bir astsubay gözaltına alındı.

Şırnak: Cizre'de bir astsubay, il merkezinde bir üsteğmen, Beytüşşebap'ta bir polis gözaltına alındı.

İzmir: Şırnak'ta görevli bir teğmen Foça'da gözaltına alındı.

Bursa:?Şırnak'ta gözaltına alınan askerin İznik'teki evinde arama yapıldı.

Isparta: Isparta'da, komando okulundaki bir albay gözaltına alındı. Bir astsubayın arandığı ileri sürüldü.

Kahramanmaraş: Özel Harekât Şube Müdürlüğü 'nde görevli üç polis memuru Z.A, B.G. ve F.V gözaltına alındı.

Hatay: Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru M.D'nin gözaltına alındı.

Elazığ: Özel Harekât Şube Müdürü Ayhan Atabek kent merkezindeki evinde gözaltına alındı.

Iğdır: Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru gözaltına alındı ve sorgulamak üzere İstanbul'a gönderildi.

Tokat: Özel Harekât'ta görevli polis Murat Çavdar gözaltına alındı.

Van:?Başkale'de bir asker gözaltında.

Hakkâri: Yüksekova'da bir üsteğmen, Çukurca'da başçavuş yakalandı.

Ergenekon'un 10. Dalgasında yakalanan İbrahim Şahin'in bilgisayarında asker ve polislerden oluşan bir liste bulunmuş, Şahin sorgusunda bu listeyi İç Güvenlik Müsteşarlığı için hazırladığını ileri sürmüştü. Şahin, Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu'nun ve Metin Paşa dediği bir askerin kendisine, ?Seni terörle mücadeledeki yeni yapının müsteşarlığına getireceğiz? dediğini iddia ederek bunun için çalıştığını ileri sürmüştü.

30 yaşın altındakiler

İbrahim Şahin ifadesinde özetle şunları söylemişti: ?Yeni oluşumda görev almak üzere özel harekât polislerinden ve 30 yaşın altındaki askerlerden liste hazırladım. 300 kişi seçeceksin dediler.Bu listeyi oluşturuyordum, S1 belgesi buna ilişkindir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber