Topbaş'a 1 milyar dolarlık suçlama

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için yarış iyice kızışırken, CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırladığı 'Tarafsız Bölge' programına konuk oldu. Kılıçtaroğlu, programa seçildiği taktirde belediye yönetim ekibinde yer alacak olan CHP İstanbul il başkanı Gürsel Tekin ve Profesör Alper Ünlü ile katıldı ve İstanbul ile ilgili planlarını anlattı. Kadir Topbaş hakkında çok çarpıcı yolsuzluk belgeleri olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'na Topbaş'ın nasıl bir yolsuzluk yapmıştığını soran Ahmet Hakan'a cevap Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, Kılıçdaroğlu'nun bile dosyasında olmayan bir yolsuzluk iddiasını ilk kez CNN Türk'te açıkladı. İşte Gürsel'in Kadir topbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili iddiaları:

"Bir akp milletvekilinin hangi imar rantıyla nasıl yüksek yapı yaptığını gazetelerde görmüşsünüzdür. Kim yapıyor bunu, Kadir Topbaş. Kime yapıyorsunuz? Bir AKP milletvekiline. İstanbul halkının rantını bir kişiye nasıl peşkeş çekiyorsunuz. Sadece bu olaydaki rant 1 milyar dolardır.

Bakın bunlar cami konusunda çok duyarlı bir siyasi yapı içinde olan insanlardır. Fatih ilçesinde AKP'den istifa eden iki arkadaşımız il merkezimize geldiler partimize kayıtlarını yaptım. Onlar ?Erbakan döneminde mücahit diye başladık, sonra sandıklarda müşahit olduk, AKP döneminde müteahhit oldu, şimdi her şeye müsait olduk? dedi.

Neden bunu söylüyorum? Sayın Başbakan sanki bir plancı gibi planları önüne alıyor ve istediği yere cami koyuyor. Ben bunlar cami olarak kalsın diye mahkemeye götürdüm. Camiye onay verilmesi için Diyanet'in de onay vermesi lazım. Diyanet de onay veriyor. Fakat on yıl sonra Sayın Topbaş yönetime geldiğinde bir kurum geliyor ve diyor ki ben burayı istiyorum. O kuruma buranın cami alanı olduğu söyleniyor. Satın alınmak isteniyor ve altı ay sonra burası cami arazisi olmaktan çıkarılıyor.

95 yılından bu yana nüfusu üç kat artan bir yere hiç cami yapılmamış. Ben Diyanet'ten de cevap bekliyorum bu konuda."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber