Tunceli'de sosyal yardım sürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcılık tarafından bugün öğlen saatlerinde durdurulan, Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile mahalle muhtarları gözetiminde gerçekleştirilen beyaz eşya dağıtımına öğlenden sonra tekrar başladı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde sabah saatlerinde yapılan beyaz eşya yardımı, Savcılığın Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Güneş'i adliyeye çağırıp kararı bildirmesi üzerine saat 11.00'de durdurulmuştu. Muhtar ve yetkili görevlilerce tespit edilen evlere yeniden yardımlar dağıtılmaya başladı.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki dağıtımlarının ardından Ali Baba Mahallesi'nde ihtiyaç sahiplerine buzdolabı, çamaşır makinesi ve halılar ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Yoğun yağmur altında gerçekleşen yardımlar sırasında beyaz eşyaları taşıyan işçiler zor anlar yaşarken eşyaları alan vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Fakir vatandaşları tespit ederek eşyalarını teslim ettiğini ifade eden Ali Baba Muhtarı Sakine Cevahir, "Eşyaları vakıf yetkilileriyle beraber fakir vatandaşlara teslim ettik. Gerçekten mağdur insanlarıma böyle bir yardım verildiği için, devlet devletliğini yaptığı için ben memnunum." şeklinde konuştu.

Tunceli insanın yoksul olduğunu ve bu yardımların oy ile alakalı olmadığını ifade eden Suna Er isimli vatandaş ise "Devlet sağ olsun temin etti. Tunceli insanı yoksuldur." ifadesini kullandı.

Verilen yardımların seçim ile ilgisini olmadığını bu yardımları daha öncede aldığını ifade eden Sabriye İnanç da gazete ve televizyonlarda yer alan aleyhte haberlere tepkisini şöyle dile getirdi; "Fırın aldım kanepe aldım. Benim evim yanmıştı. Devletten Allah razı olsun. Oylarla bir alakası yok. Şimdiye kadar devlet her zaman yardım veriyordu. Oylarla bir alakası yok. Ortalığı karıştırıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber