CHP: AKP'nin düzenlediği siyaset kursuna memurlar da katılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AKP İl Teşkilatı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi Kursu'na katılıp sertifika alanlar arasında devlet memurlarının da bulunduğunun partisinin İl Başkanlığı'nca tespit edildiğini belirterek, bu durumu soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

AKP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Kursu'na katılanlara geçen hafta sertifikalarının verildiğini belirten Köktürk, kursiyerler arasında devlet mumurlarının da bulunduğunun partisinin İl Başkanlığı'nca tespit edildiğini söyledi. Kursiyerler arasında belediyede görev yapan memurların da bulunduğunu savunan Köktürk, Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, şöyle dedi:

?657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7'nci maddesine göre, devlet memurları hiçbir siyasi partiye üye olamayacakları gibi, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunmazlar ve bu eylemlere katılamazlar. Devlet memurlarının siyaset yasağının kaldırılması ve Anayasa'nın eşitlik ilkesi uyarınca siyasi partilere üye olabilmeleri bizim de gerçekleştirilmesini arzu ettiğimiz bir durumdur. Ancak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değişmediği sürece bu durumu yaşama geçirmek olanaklı değildir. Ancak, Karabük ve yurdun birçok yerinde AKP'nin düzenlediği Siyaset Akademisi'ne devlet memurlarının katıldığı, bu katılım sonucunda sertifika aldığı konusunda somut şikayetler gelmektedir.?

Köktürk, önergesini şu sorularıyla tamamladı:

?Karabük ve Zonguldak başta olmak üzere tüm ülke genelinde AKP'nin düzenlediği Siyaset Akademisi kurslarına kaç devlet memuru katılmıştır? Bu durum 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa aykırı değil midir? AKP Siyaset Akademisi kurslarına katıldığı beyan olunan devlet memurları için herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılması düşünülmekte midir??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber