CHP, tutuklu belediye başkanlarından vazgeçmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tutuklu bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'tan vazgeçmedi.

İzmir İl Seçim Kurulu'na verilen liste tutuklu bulunanların geri döneceği ihtimali göz önüne alınarak hazırlandı.

Güzelbahçe'de Mustafa İnce, Alaçatı'da Muharrem Özen belediye başkanlığına aday gösterildi. Tutuklu başkanlar ise belediye meclis üyesi adayı olarak listelerde yer aldı.

CHP, önceki yıl İzmir'in EXPO adaylığı çalışmaları kapsamında Tayland gezisine katılan Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerini aday göstermedi. Başta geziye katıldıkları için kınama cezası alan beş kişi olmak üzere geziye katılan 47 üyenin büyük çoğunluğu ilçelerinde aday yapılmadı.

CHP'den tekrar Büyükşehir adayı olan Aziz Kocaoğlu'na yakınlığıyla bilinen Bilgin Erünal, Fahri Elmas, Kadir Yıldız, Vezir Aslan ve Celal Yıldız, genel merkez tarafından tercih edilmedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Danışmanı Mustafa Ak ve İzmir Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı da bu dönem ilçelerinde meclis üyesi adayı olamadı.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın oğlu Mehmet Arıtman, Bayraklı'dan belediye meclis üyeliğine birinci sıradan kontenjan adayı oldu. Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, ilçesinde birinci sıra meclis üyesi adayı gösterildi. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen Karabağlar da dokuzuncu sıradan, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara Karabağlar dördüncü sıradan, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı Bornova'da ikinci sıradan, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş ise Konak'ta altıncı sıradan belediye meclis üyesi adayı oldu.

Ertan Avkıran, geçen ay Güzelbahçe Belediyesi'ne yönelik "Sarmaşık" operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Geçen hafta da İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesine düzenlenen "Fare Kapanı" operasyonda gözaltına alınan Muhittin Dalgıç da cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber