16 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2009 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 5. Dünya Su Forumu Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi İstanbul'da başlıyor.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanlarını Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde karşılayacak ve burada yapılacak açılış oturumuna katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül'ün de katılımıyla Çırağan Sarayı'nda"Aile Fotoğrafı" çektirilecek.

- Gül, Çırağan Sarayı'ndaki 5. Dünya Su Forumu Zirve Toplantısı'nda bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Çırağan Sarayı'nda Monako Prensi II. Albert ve Japonya eski Başbakanı ve Başbakan Özel Temsilcisi Yoshiro Mori'yi ayrı ayrı kabul edecek.

- Zirveye ilişkin Çırağan Sarayı'nda basın açıklaması yapacak olan Gül, konuk devlet ve hükümet başkanları onuruna Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeği verecek.

Yemeğe, TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Dünya Su Forumu kapsamında düzenlenen "Sağlığın Önemi ve Ekonomik Gelişme: Cinsiyet Eşitliğinde İleriye Doğru Yol" konulu panele katılacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canip Karakuş'u makamında ayrı ayrı kabul edecek.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Kırklareli ve Tekirdağ'da düzenlenen mitinglerde konuşacak.

- Erdoğan, Kırklareli'nde toplu açılış, Tekirdağ'da da TOKİ'nin yaptırdığı konutların anahtar teslim ve açılış törenlerine katılacak.

- Başbakan Erdoğan, İstanbul'da AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı ile yemekli toplantıda bir araya gelecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisince Kars'ta düzenlenecek mitinge katılacak.

5- KKTC Dışişleri Bakanı Avcı'nın AA'ya demeci:

-"Türkiye-ABD ortak açıklaması Rumlara çok önemli bir mesaj"

-"Rumların kafasındaki çözüm 'tüm topraklar bizimdir' ise bu bir hayaldir"

-"Çözüm olmazsa biz 40 yıl daha beklemeyiz"

6- Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Küçük:

- "İl tütün kontrol kurullarından sigara yasakları konusunda daha fazla hassasiyet bekliyoruz."

- "19 Temmuzda yasağın bütün kapalı alanlarda uygulamaya konulması ile birlikte zaten kötü örnekler de ortadan kalkacak ve yasak çok daha etkin şekilde uygulanacak."

- "Alkollü içki ve tütün mamulleri satış yönetmeliği çalışmaları devam ediyor. Yönetmelik, hassas bir sektörü düzenliyor."

7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Muğla ile Milas, Kavaklıdere ve Datça'da AK Parti ilçe teşkilatları ile seçim bürolarını ziyaret edecek.

8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Bölge Laboratuvarını hizmete açacak.

- Yazıcı ayrıca, Küçükbakkalköy'de esnaf ziyareti gerçekleştirecek ve AK Parti'ye katılım törenine iştirak edecek.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Van'da Milli Eğitim Bakanlığınca organize edilen "AB sürecinde Meslek Edindirme Faaliyetleri" toplantısına katılacak.

- Bakan Bağış, AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği program ile Malatyalılar Derneği'nce düzenlenen etkinliğe de katılacak.

10- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Erdemli ilçesinde sanayi sitesini ziyaret edecek.

11- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Muğla'nın Bodrum ilçesinde, AK Parti belde teşkilatları ile seçim bürolarını ziyaret edecek.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa merkez ve Orhangazi ilçesinde bazı açılış ve törenlere katılacak.

13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Karabük ve Safranbolu'da ziyaretlerde ve açılışlarda bulunacak, Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenecek Karabük'ün kalkınması ve yatırımlara yönelik istişare toplantısına katılacak.

14- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır'da Valiliği ve Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek.

- Bakan Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Suriçi Kentsel Dönüşüm Projesi" tanıtım toplantısına katılacak.

15- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yenilenen Aydın-İzmir hattında yeni ray otobüslerin sefere çıkarılması törenine katılacak. Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, İzmir Alsancak Tren Garı'nda düzenlenecek törene katılacak.

- Bakan Yıldırım, rehabilite edilen Adana-Mersin arasında çalışacak yeni ray otobüslerinin sefere başlayacak olması nedeniyle Mersin Garı'ndaki törene de katılacak.

16- AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi toplanıyor

17- Siyasi Partilerden...

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Mardin'e gidecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Çanakkale'nin ilçe ve bazı beldeleriyle Balıkesir merkez ve Bandırma ilçesinde halka hitap edecek.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Konya İl Başkanlığını ziyaret edecek, Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde mitinglere katılacak. Soylu, Antalya'nın Serik ve Kepez ilçelerinde de partisinin seçim bürolarını ziyaret edecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Bursa'nın Gemlik ve Orhangazi ilçelerinde partisinin seçim çalışmalarına katılacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin Kocaeli İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partisinin Bursa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

18- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008 aralık ayı istihdam verilerini açıklayacak.

19- Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) AB'ye uyumlu yeni alım yönetmeliği...

- Ofis, bu sezondan itibaren hububat alımlarında AB kriterlerini uygulayacak.

- TMO, 1 Haziran-31 Mayıs döneminde alım yapacak ve 1 Kasımdan itibaren artık tüccar ve şirketlerden de alım yapabilecek.

- Bu yıldan itibaren 3 tonun altında ürünü olan çiftçi, Ofis'e satış yapamayacak.

20- Tören...Etkinlik...Seminer...Ziyaret...

- Antalya'da Akdeniz Üniversitesince Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İnalcık'a fahri doktora unvanı verilecek.

- Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale'de 12. Ergin İzci Yürüyüşü yapılacak.

- Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile Altın Üreticileri Derneği iş birliğinde düzenlenen, "Altın Madenciliği Semineri" Ankara'da yapılacak.

- Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), öncülüğünde Eximbank'ın makine ihracatçılarına ayırdığı kaynağa ilişkin iş birliği protokol töreni İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odasında, "Otomotiv Sanayimizin Dünü, Krizdeki Bugünü ve Krizdeki Yarını" konulu toplantı düzenlenecek.

21- Bank Asya 1. Lig'de 26. haftanın son maçında Manisa'da Manisaspor ile Sakaryaspor karşılaşacak.

22- TFF 2. Lig 3. Klasman Grubu'ndaki erteleme maçında Kırıkkalespor ile Etimesgut Şekerspor, Kırıkkale'de karşı karşıya gelecek.

23- Filede Türkiye Kupası sahiplerini arıyor

- Voleybolda, erkekler ve bayanlar Teledünya Türkiye Kupası'nı kazanan takımlar salı ve çarşamba günü oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak.

- Erkeklerde Ziraat Bankası ve Arkasspor, bayanlarda ise Eczacıbaşı Zentiva ile Fenerbahçe kupayı kazanmak için ikinci maçları oynayacak.

- Erkeklerde bugüne kadar en fazla kupayı 4 kez kazanan Netaş, bayanlarda ise 5 defa bu sevinci elde eden Eczacıbaşı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber