Nüfus kayıt örneği vermeye Noterler Birliği de talip

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) vatandaşların T.C Kimlik Numarası taşıyan mühürlü ve imzalı "nüfus kayıt örneği" ile de oy kullanabilme kararının ardından, noterlerin de "nüfus kayıt örneği" verebilmesi için YSK'ya yazılı başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Vatandaşların söz konusu belgeyi alabilmek için başvurduğu noterlerin, konuyu birliğe illettiklerini anlatan Yeni, bunun üzerine noterlerin de nüfus kayıt örneği verebileceklerini YSK Başkanı Mehmet Aydın'a bildirdiklerini, ardından başvurularını yazılı olarak yaptıklarını, YSK'nın da konuyu görüşeceğini söyledi.

İsteyen noterlerin kendilerine verilecek şifre ile sisteme girmeleri halinde vatandaşlara "nüfus kayıt örneği" belirten Yeni, vatandaşların 15 lira 71 kuruş karşılığında noterlerden "nüfus kayıt örneği" alabileceklerini duyurdu. Yeni, noterlerin bu işten gelir elde etme gibi düşüncesi olmadığını, vatandaşların ödeyeceği paranın 8 lira 84 kuruşunun devlet payı, 6 lira 87 kuruşunun da noterlik payı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber