Mart kapıdan baktırdı yağışlar devam edecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Mart 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözünü haklı çıkaracak bir açıklama geldi. Yurt geneli Balkanlar'dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Hava sıcaklıkları ise batı bölgelerden başlamak üzere kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalacak. Yetkililer, yağışların sebep olabileceği su baskınlarına karşı vatandaş ve yetkililerin tedbirli olmasını istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre halen kuzey ve doğu kesimlerde görülen yağışlar devam edecek. Yağışlar, Orta ve Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş) ile Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Serik, Manavgat) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Marmara'nın güneydoğusu (Bursa ve Bilecik), Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyon, Uşak ve Kütahya), Bolu, Kastamonu, Düzce, Karabük, Eskişehir, Çorum ve Ankara'nın batı çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Kayseri), Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülecek. Yağışların bugün doğu bölgelerde aralıklarla devam edeceği, batı kesimlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların ani sel, su baskını, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması ve yıldırım tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusu başta olmak üzere iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri (Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'un yüksekleri) ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde (Muş, Bitlis, Hakkari, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı) görülecek kar yağışının çığ tehlikesine sebep olabileceği yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması isteniyor.

Ümit Pıtır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber