Okul ismine 'Şehit' rötuşu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 22 Mart 2009 12:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Teröre kurban giren oğlunun adının bir okula verilmesini istedi. Bakanlık 'Çocuklar etkilenir' diye okulun adından 'Şehit' ifadesini kaldırdı...

Ankara'nın Sincan ilçesindeki bir anaokuluna 'Şehit' rötuşu yapıldı. Hakkari'de vatani görevini yaparken PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Emrah Yiğit'in ailesi, oğullarının adının bir anaokuluna verilmesi için başvuruda bulundu. Talebi inceleyen Milli Eğitim Komisyonu, "okul öncesi yaştaki çocukların psikolojisini bozacağı" gerekçesiyle okulun adından 'Şehit' ifadesini kaldırdı. Okula da Emrah Yiğit Anaokulu adı verildi.

Gül'e dert yandı

Okulun isminden Şehit ifadesinin kaldırılması ise aileyi üzdü. Baba Salih Yiğit, "Oğlum vatanı savunurken şehit oldu. Bu da hayatın bir gerçeği. Ya şehit olarak kalsın, ya da başka bir isim versinler" dedi. Şehit babası son çare olarak konuyu devlet övünç madalyası aldığı Cumhurbaşkanı Gül'e de aktardı. Gül, konuyla ilgileneceği sözünü verdi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise konuyu tekrar değerlendirmeye alacaklarını açıkladı.

Anne: Tek tesellim şehit mertebesi

Şehit babasını dinleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, söz konsu okulun içinde Emrah Yiğit Köşesi yapılması için yetkililere talimat verdi. Anne Elif Yiğit ise "Tek tesellim oğlumun şehit mertebesine ulaşması. Adı, bir okulda yaşasın istedik. Ama 'şehit'ini kaldırdılar. Parkların isimlerinde de şehit var. Orada oynayan çocuklar kötü mü etkileniyor?' diye dert yandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber