Bakanlar seçim çalışmalarına katılmaktan, 4/B'lileri unuttu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2009 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci 4/B'li sözleşmeli memura becayiş, askerlik dönüşü işe başlama ve kısıtlı eş durumdan tayin gibi bazı haklar getiren Bakanlar Kurulu Kararının Cumhurbaşkanlığına 24 gün geçmesine rağmen gönderilmediğini açıkladı. Önder Kahveci bunun sebebinin de bazı bakanların imzalarını henüz atmamaları olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Kahveci yaptığı açıklamada ? 2 Mart 2009 tarihi bakanlar kurulunun ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Cemil Çiçek sözleşmelilerin bekledikleri ve toplu görüşmelerde mutabakat altına aldığımız hakları kapsayan Bakanlar Kurulu Kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ?Bugün bu kararnameyi imzaya açtık. Bizim yönümüzden tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla beraber de uygulama kabiliyetini kazanmış olacaktır.? demişti. Fakat aradan bugün itibariyle 24 gün geçmesine rağmen henüz bazı bakanlar tarafından imzalanmadığı için daha cumhurbaşkanlığına gönderilmediğini öğrendik.?dedi.

100 binden fazla sözleşmeli memurun bu kararı beklediğini kaydeden Kahveci ? 100 Binden fazla sözleşmeli memur Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesini bekliyor. Bazı bakanlarımız hala imza atmamışlar. Bakanlarımız seçimler için ülkeyi geziyorlar. Fakat bazı bakanlarımız 100 binden fazla sözleşmeli memurun beklentisini karşılamak için bir kalem oynatmaya vakit mi bulamıyorlar. Bunu anlamak mümkün değildir. 24 günde bir imza atılmaz mı? Türk Sağlık-Sen olarak Sayın Bakanlarımıza bir çağrı yapıyor artık imzaları atın, sözleşmeli memurun çilesine son verin diyoruz? şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu Kararının en geç önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığına gönderilmesini isteyen Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Sözleşmeli memurların artık tahammülü kalmamıştır. Sözleşmeli memurları daha fazla mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Sadece bir prosedür imzasını da 24 günde atmamanın izahı yoktur. Bu nedenle en geç önümüzdeki hafta seçiminde sona erdiğini göz önüne alarak Bakanların imzalarını atmalarını ve bu Bakanlar Kurulu Kararının Cumhurbaşkanlığına gönderilmesini istiyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber