?Gasp'tan tutuklanan polis, dehşet yaşatmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Buca İlçesi'nde iki hafta önce kuyumcuda soygun yapan polis memuru E.C.'nin, aynı yere ikinci kez gittiğinde dehşet yaşattığı ortaya çıktı.

Görev yaptığı karakolda nöbet tutarken, başka bir konuyla ilgili sivil meslektaşlarının gelmesi üzerine endişeye kapılan polis memurunun, bunun sonucunda yeniden kuyumcuya gittiği belirlendi. Kuyumcu dükkanının da bulunduğu ve işyeri sahibinin oturduğu, apartmana girişi ve kaçışı güvenlik kameralarınca tespit edilen polis memurunun, yolda bir taksiyi durdurup tabancayla tehdit ederek kaçmaya çalıştığı, ancak bir araçla takip eden esnaf sayesinde yakalandığı öğrenildi.

İddiaya göre, geçen 22 Mayıs'ta Buca, 222 Sokak, 151 numaradaki kuyumcu dükkanına gelen polis memuru 37 yaşındaki E.C., işyeri sahibi Selim Gümüştekin'i etkisiz hale getirip 6 bileziği alarak kaçtı. Gümüştekin'in şikayetine rağmen gaspçı yakalanamadı. Polis memuru E.C., geçen salı günü nöbet tuttuğu Gültepe Karakolu'na, başka bir olayla ilgili olarak gelen sivil ekiplerin kendisiyle ilgili soruşturma yaptığından şüphelendi. Dün saat 08.30 sıralarında yeniden kuyumcunun olduğu yere gitti. Kuyumcunun henüz açılmaması nedeniyle çevredeki esnaftan olay hakkında bilgi almaya çalıştı, ardından üst katta oturan Gümüştekin'in dairesine çıkmak üzere apartmana girdi. Aşağıdan seslenip, görüşmek isteyen E.C.'nin soyguncu olduğunu sesinden tanıyan Gümüştekin, açtığı daire kapısını E.C. merdivenlerden çıkmadan kapattı. Tanındığını anlayan E.C., kaçmak isterken dün meslektaşları tarafından yakalandı.

KAÇIŞ KAMERADA

Soygunu kendisinin gerçekleştirmediğini öne sürmesine rağmen sevk edildiği adliyede tutuklanan polis memurunun, yakalanmadan önce yaşattığı dehşet anları da ortaya çıktı. Kuyumcunun yanına gitmek için apartamana girişiyle, tanınmasının ardından kaçışı çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilen polis memurunun, ilk olarak kendisini yakalamaya çalışan esnafı beylik tabancasıyla tehdit ederek etkisiz hale getirdiği tespit edildi. Esnaftan kurtulan E.C.'nin, yoldan geçen ve içerisinde müşteri bulunan taksiyi durdurduktan sonra şoförü tehdit ederek kaçmayı sürdürdüğü anlaşıldı.

Bu sırada başka esnafın kendisini adım adım takip ettiğinden haberi olmayan E.C., taksiden inerek evinin bulunduğu Buca- Koop Semti'ne giden belediye otobüsüne binip kaçışını sürdürürken, telefondaki yönlendirmelere göre önlem alan meslektaşlarınca yakalandı.

?BAŞIMA SİLAH DAYADI, SESİNİ UNUTMAM'

Yaşadığı korku dolu dakikaların ardından polisin yakalanmasıyla rahat bir nefes alan kuyumcu Selim Gümüştekin, ?Olay günü birkaç kez işyerime gelip pazarlık yaptı. En son gelişinde ise, bir bardak su istedikten sonra başıma tabancasını dayayıp dükkanın arka bölümüne götürdü, elimi kabloyla bağladı. Bana güvenlik kemeralarının kayıt edip etmediğini sordu. Bu sırada içeriye giren müşteriye dolabın arkasından başını uzatıp, satış yapılmadığını söyledi. Müşteriyle konuştuğu sırada ise ben elimi çözüp arka kapıdan kaçtım. Soyguncu da benim kaçışımdan panikleyip vitrindeki 6 bileziği alıp kaçmış? dedi.

Gümüştekin evinde yaşanan olayı ise ?Apartman dairesinin kapısını açtığımda karanlıkta merdivenlerden bir kişinin çıktığını farkettim. Ona kim olduğunu sorduğumda ise polis olduğunu ve kimlik numaramı vermemi istedi. Sesin soygunu gerçekleştiren kişiye ait olduğunu hemen anladım ve kapıyı kapattım. Sonra da kendisi kaçmaya başladı ama takiple yakalandı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber