Akman'ın belgesi sahte çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zahid Akman'ın televizyonlara çıkıp, Hürriyet Gazetesi'nin hakkındaki Almanya'ya giriş yasağına ilişkin haberini yalanlamaya çalıştığı belgede tahrifat olduğu anlaşıldı. Skandalı CNN TÜRK ortaya çıktı... Akman'ın avukatı ise belgeyi Almanya'daki avukatlardan aldıklarını, sahte çıkması halinde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Almanya'dan gelen bir haber RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı zor dumuda bıraktı. Hürriyet Gazetesi, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman hakkında, Almanya'nın Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi'nin, mali suç işlediği gerekçesiyle Almanya'ya girişini 5 yıl yasaklandığına ilişkin bir haber yayınlamıştı. Zahid Akman'ın avukatı Main Taunus Yabancılar Dairesi'ne ait olduğunu öne sürdüğü bir belge ile bu haberi yalanlamıştı.

Bu gelişme üzerine harekete geçen CNN TÜRK, Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi'ne belgeyle ilgili başvuru yaptı. Daire gizlilik nedeniyle belgeyle ilgili açıklama yapmadı. Ancak söz konusu belge kendilerine ulaştırılırsa gerçek olup olmadığına dair bir açıklamaya yapabileceğini bildirdi.

CNN TÜRK muhabiri Erhan Merttürk Akman'ın kamuoyuna açıkladığı belgeyi Alman yetkililere ulaştırdı. Dün Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi, başvuruya cevap verdi ve belgenin sahte olduğunu açıkladı.

İşte Alman yetkililerin cevabı:

"Guten Tag Herr Merttürk,

wir hatten wegen Ihrer Anfrage noch einmal Rücksprache mit der Kripo - ich darf Ihnen somit doch antworten. Bei dem Schreiben, das Sie uns vorgelegt haben, handelt es sich tatsächlich nicht um das Originalschreiben. Es läuft deswegen ein Verfahren. Näheres kann Ihnen die Staatsanwaltschaft Frankfurt sagen."

Mit freundlichen Grüßen

Im Auftrag

Deike Wichmann

(Pressestelle)

Main-Taunus-Kreis

Büro der Kreisorgane

Cevabın çevirisi ise şöyle:

"Bize göndermiş olduğunuz belgeyle ilgili yetkili kriminal daireyle görüştük. Onlardan aldığım izinle size yanıt veriyorum. Bize göndermiş olduğunuz belgenin kesinlikle orjinal olmadığını söyleyebilirim. Zaten bu nedenle de bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla ilgili ayrıntılı sorularınızı Frankfurt Savcılığına yönlendirebilirsiniz."

Deike Wichmann

Main Taunus Yabancılar Dairesi Basın Bürosu

Şimdi gözler Hürriyet'in, 'Almanya'ya girişi yasak' manşetini yalanladığı belgenin sahte olduğu ortaya çıkan RTÜK Başkanı Zahid Akman'da ve yapacağı açıklamada...

Bu haber üzerine Zahid Akman'ın Avukatı Hakan Yıldız, CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ı arayarak, belgenin Almanya'daki avukatlar tarafından gönderildiğini, yabancılar dairesinin aranarak belgenin kontrolünün yapılacağını ve sahte çıkması halinde suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber