Özyeğin Üniversitesi dünya sıralamasında ilk 100'e girdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2005 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede ismini saygın üniversiteler arasına sokmayı başaran Özyeğin Üniversitesi pazarlama alanının en önemli dört süreli yayını kabul edilen Journal of Consumer Research, Journal of Marketing, Journal of Marketing Research ve Marketing Science'da 2009 yılının ilk yarısında yer alan makale sayılarına göre, dünya sıralamasında işletme okulları arasında ilk 100'e girmeyi başaran tek Türk üniversitesi oldu.

CAMBRIDGE'İ GEÇTİ

Dünya çapında işletme okullarının önde gelen akademik dergilerdeki makale sayılarına göre ABD'deki Texas-Dallas Üniversitesi'nin yayınladığı sıralamada, 2009 yılının ilk yarısında yayınladığı makaleleri ile 54. olan Özyeğin Üniversitesi, dünyanın önde gelen işletme okullarından Cambridge, Cornell, Michigan State ve London Business School gibi üniversiteleri geride bıraktı.

Öğretim kadrosu çok güçlü

ÖZYEĞİN Üniversitesi'nin ilk 100 okul arasına girmesini sağlayan makalelerin Journal of Marketing'in 2009 Ocak sayısında yayınlandığı vurgulanan açıklamada, makalelerin, Özyeğin Üniversitesi İşletme Lisans Programı öğretim üyeleri Dr. Koen Pauwels ve Dr. Steven Seggie tarafından hazırlandığı hatırlatıldı. Uzmanlar Özyeğin Üniversitesi'nin bu başarısında öğretim kadrosuna kazandırılan uluslararası arenada çok saygın isimlerin olduğu belirtiyor. Bu isimler arasında üniversitenin rektörü ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Erhan Erkut, Prof Celal Aksu, Doçent Koen Pauwels, Yardımcı Doçent Emrah Şener ve Dr. Steven Seggie yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber